search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:09
MENU CLOSE

Η Βουλή εκλέγει νέο πρόεδρο – Δείτε live

04.07.2023 06:00
antiproedroi

Με ενδιαφέρον και ενδεχομένως… εντάσεις, αναμένεται η εκλογή του νέου Προεδρείου της Βουλής, με τον Κώστα Τασούλα να προτείνεται από τη ΝΔ για τρίτη (ουσιαστικά δεύτερη) θητεία στη σημαντική αυτή πολιτειακή θέση. Ο κ. Τασούλας είχε εκλεγεί Πρόεδρος και τη Βουλή της… μίας ημέρας, τον περασμένο Μάιο.

Δείτε live την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής:

Το κυβερνών κόμμα θα προτείνει για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων, κατά σειρά, τον Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γιώργο Γεωργαντά (αμφότεροι πρώην υπουργοί), που αντικαθιστούν τους Νικήτα Κακλαμάνη, Μπάμπη Αθανασίου. Για τρίτο Αντιπρόεδρο θα προτείνει και πάλι τον Θανάση Μπούρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε όπως είναι γνωστό να προτείνει για τη θέση της Δ’ Αντιπροέδρου την Όλγα Γεροβασίλη και το ΠΑΣΟΚ για Ε’ Αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ΚΚΕ θα προτείνει και πάλι τον Γιώργο Λαμπρούλη (έκτος Αντιπρόεδρος).

Ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη θέση του έβδομου Αντιπροέδρου, που εκ του Κανονισμού της Βουλής πάει στο πέμπτο κόμμα, δηλαδή τους Σπαρτιάτες, υπό την προϋπόθεση ότι ο προτεινόμενος θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία του Σώματος. Οι Σπαρτιάτες θα προτείνουν τον Πέτρο Δημητριάδη, αλλά είναι βέβαιο ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν, όπως αναμένεται να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, πιθανόν και το ΚΚΕ. Σε περίπτωση που δεν λάβει την πλειοψηφία ο προτεινόμενος, τότε η θέση μένει κενή.

Η Ελληνική Λύση αναμένεται να προτείνει τον Βασίλη Βιλιάρδο (8ος Αντιπρόεδρος), η ΝΙΚΗ τον Γιώργο Αποστολόπουλο (9ος) – τον οποίο θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ -, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τη θέση του δέκατου Αντιπροέδρου που δικαιούνται η Πλεύση Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης μετά τα επεισόδια στο πάρκο Δρακόπουλου: Το έργο θα γίνει

Η «οικογενειακή» του ΠΑΣΟΚ και η υπόσχεση Ανδρουλάκη

Μπαράζ συσκέψεων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:08