search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 19:37
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Βάζει μπροστά την αυτοδιοίκηση – Διεργασίες και νέα επιτροπή  

04.07.2023 10:48
androylakis-new (2)

Μετά την ικανοποίηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν τους σχεδιασμούς τους για την αυτοδιοίκηση και τις εκλογές σε περιφέρειες και δήμους του Οκτωβρίου.  

Διατηρώντας μία παράδοση χρόνων στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν ότι μπορεί να επιτύχουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα το οποίο θα εγκαθιδρύσουν το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση από την μία, ενώ θα δημιουργήσουν «ασφυκτικές συνθήκες» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως τονίζουν παρά τα χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτοδιοικητικό ρεύμα.  

Η πρώτη της νέας επιτροπής  

Σήμερα Τρίτη, υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η «επιτροπή για την αυτοδιοίκηση». Πρόκειται για μία νέα επιτροπή, η οποία μετά και την σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινώσει τον συντονιστή της. Σε αυτήν θα συμμετέχουν στελέχη όπως ο πρώην Υπουργός και Γραμματεάς Κώστας Σκανδαλίδης, ο Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης, ο πρώην Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Μήλης καθώς και στελέχη από την τοπική κοινωνία. Στόχος της επιτροπής η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου.  

Που θα «κατεβάσουν» υποψήφιους 

Στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη είναι να έχουν υποψήφιους σε περιφέρειες αλλά και δήμους που έχουν προκύψει μέσα από τις «ζυμώσεις της κοινωνίας». Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ θα «δώσει βάρος» σε κοινωνικές συμμαχίες, οι οποίες θα έχουν προκύψει και μέσα από τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, δήμο Αθηναίων αλλά και υποψήφιους σε άλλους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.  

Στην ουσία τα στελέχη που θα στηρίξουν στο ΠΑΣΟΚ είναι πρόσωπα με διαφορετική εμβέλεια. Όπως εξηγούν κορυφαία στελέχη πλέον η αυτοδιοίκηση έχει βρει τον τρόπο της να «αυτορυθμίζεται» και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως, σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει παντού υποψηφίους αυτοδιοικητικούς αυτό που απαντούν στην Χαριλάου Τρικούπη είναι πως είναι επικεντρωμένοι σε περιοχές όπου παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα στηριχθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης. Στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν ότι οι τοπικές εκλογές είναι η αρχή για την επόμενη κάλπη που δεν είναι άλλη από αυτήν των Ευρωεκλογών.  

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: «Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα – Της προσάπτουν ότι έκλεισε τα μάτια στο ναυάγιο της Πύλου» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε επικοινωνία με Τσακαλώτο και Χαρίτση η Αχτσιόγλου – τη Δούρου σκέφτονται οι προεδρικοί

Στην Κύπρο σήμερα ο Γεραπετρίτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 19:37