search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: «Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα – Της προσάπτουν ότι έκλεισε τα μάτια στο ναυάγιο της Πύλου» (Video)

04.07.2023 09:11
avramopoulos new

«Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα». Με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο απαντάει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ – και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης – Δημήτρης Αβραμόπουλος στις πληροφορίες που θέλουν τoν ευρωπαϊκό οργανισμό να αποχωρεί από τη χώρα μας

Μιλώντας στο MEGA o κος Αβραμόπουλος τόνισε πως ήταν εκείνος που έφερε την Frontex στην Ελλάδα ως ευρωπαϊκή συνοριοακτοφυλακή και από κοινού με τις ελληνικές Αρχές διαχειρίζονταν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ένα πάγιο αίτημα της Ελλάδας, παρά τον φόβο που επικρατούσε πως επρόκειτο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπέρ ευρωπαϊκού οργάνου.

«Η Frontex δεν μπορεί να φύγει, γιατί είναι σαν να παραιτείται η Ευρώπη της υποχρέωσής της από κοινού με κράτη – μέλη να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα. Προσάπτεται στην Frontex αδίκως, σε όλη αυτή την ιστορία με το δραματικό περιστατικό στην Πύλο, ότι έκλεισε τα μάτια», εξήγησε ο βουλευτής σχετικά με τις αιτίες που ωθούν την Frontex σε αποχώρηση.

«Η Frontex πρέπει να παραμείνει εδώ. Απούσα ή παρούσα, το ελληνικό Λιμενικό κινήθηκε με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στο πεδίο της έρευνας και διάσωσης. Η εικόνα προς τα έξω δεν είναι καλή. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή η συνεργασία μεταξύ Frontex και ελληνικής ακτοφυλακής θα μπορέσει να δώσει αποτέλεσμα», είπε.

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να χτυπηθούν οι διακινητές που ωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές σε υγρούς τάφους στη Μεσόγειο», είπε ο κος Αβραμόπουλος και τόνισε πως η Ευρώπη θα έπρεπε να επαινεί την στάση της ελληνικής ακτοφυλακής.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε επικοινωνία με Τσακαλώτο και Χαρίτση η Αχτσιόγλου – τη Δούρου σκέφτονται οι προεδρικοί

Στην Κύπρο σήμερα ο Γεραπετρίτης

Ο Κώστας Τασούλας ξανά για Πρόεδρος Βουλής – Ποιοι προτείνονται για Αντιπρόεδροι, τι θα γίνει με τους Σπαρτιάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53