search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Reuters για Πύλο: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το ναυάγιο – «Το Λιμενικό μας τράβηξε γρήγορα και το σκάφος αναποδογύρισε»

30.06.2023 10:55
pilos_limeniko_3006_1460-820_new

Στις ευθύνες που φέρεται να έχει το Λιμενικό για το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου, αναφέρεται το Reuters.

Όπως αναφέρει στο θέμα του το διεθνές πρακτορείο, ήδη υπάρχουν εννέα μαρτυρίες επιζώντων στις καταθέσεις που έχουν παρθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. Από αυτές, στις έξι περιγράφεται ρυμούλκηση από το Λιμενικό, σε άμεση σύνδεση με τη βύθιση του αλιευτικού.

Το Reuters μίλησε με δύο ακόμη διασωθέντες, υπό το καθεστώς ανωνυμίας καθώς παραμένουν υπό περιορισμό από τις ελληνικές Αρχές. Ο ένας, που αναφέρεται ως «Μοχάμεντ», αναφέρει σαφώς ότι η ανατροπή του αλιευτικού ακολούθησε την προσπάθεια ρυμούλκησης από το σκάφος του Λιμενικού με σημαντική ταχύτητα. «Μας τράβηξαν γρήγορα και το σκάφος αναποδογύρισε. Κινήθηκε δεξιά, αριστερά, δεξιά και αναποδογύρισε. Οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο … Οι άνθρωποι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, οι άνθρωποι ούρλιαζαν, οι άνθρωποι πνίγονταν ο ένας με τον άλλον. Ήταν νύχτα και υπήρχαν κύματα. Ήταν τρομακτικό».

Ο άλλος διασωθέντας, από τη Συρία, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ρυμούλκησης οι πρόσφυγες επάνω στο σκάφος ούρλιαζαν «σταματήστε», όταν δέθηκε το σχοινί στην πλώρη του αλιευτικού.

Παράληλλα, το Reuters θυμίζει τις αντικρουόμενες θέσεις του Λιμενικού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρονική ακολουθία και τις λεπτομέρειες των γεγονότων.

Αρχικά, το Λιμενικό είχε αρνηθεί πλήρως την προσπάθεια ρυμούλκησης και υποστήριζε ότι το σκάφος του απείχε δεκάδες μέτρα από το αλιευτικό την στιγμή της ανατροπής, ενώ στη συνέχεια φωτογραφίες και παραδοχές έδειξαν ότι βρισκόταν πολύ πιο κοντά και είχε «ρίξει» σχοινιά στο μοιραίο σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Καμπανός: Οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν έξω από τις φυλακές συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων

Παγώνη για ασπαρτάμη: Δεν χρειάζεται πανικός, προς το παρόν είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις (Video)

Σέριφος: Καρχαρίας τριών μέτρων περνά δίπλα από σκάφος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:37