search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:29
MENU CLOSE

Παγώνη για ασπαρτάμη: Δεν χρειάζεται πανικός, προς το παρόν είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις (Video)

30.06.2023 09:17
pagoni-aspartami-new

Ανησυχία έχει προκαλέσει η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ασπαρτάμη, ένα από τα πλέον διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο Οργανισμός αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα αναψυκτικών έως και τσίχλες, αποτελεί πιθανότατα καρκινογόνο ουσία,

Μιλώντας στο MEGA, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει μία μεγάλη μελέτη, η οποία θα δείξει τι πραγματικά ισχύει.

«Ο ΠΟΥ είχε κάποιες ενδείξεις εδώ και έναν μήνα από μία επιτροπή, ότι τα πράγματα με την ασπαρτάμη δεν πηγαίνουν καλά. Μία επιτροπή δουλεύει μία μεγάλη μελέτη και τη 15η Ιουλίου θα έχουν αποτελέσματα. Προς το παρόν, υπάρχουν ενδείξεις» είπε, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός μέχρι ο ΠΟΥ να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα.

«Ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεν χρειάζεται πανικός, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Έχετε πυρετό; «Έξυπνη» εφαρμογή μετατρέπει το κινητό σε θερμόμετρο

Ποιο είναι τo καλύτερο αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό φάρμακο

Πάρκινσον: Το σημείο στο σώμα που «αποκαλύπτει» το μυστήριο πίσω από τη νόσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:27