search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:08
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Σηκώνουν τα… μανίκια για τις αυτοδιοικητικές – Ποιους θα στηρίξουν (Ονόματα) 

05.07.2023 06:00
PASOK

Το «βάρος» στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η οποία δεν είναι άλλη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ρίχνουν στο ΠΑΣΟΚ.  

Με συντονιστή τον Σκανδαλίδη 

Χθες Τρίτη, συνεδρίασε υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλο για πρώτη φορά η νέα επιτροπή η οποία θα «τρέξει» τις εκλογές, συντονιστής της οποίας θα είναι ο πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης με την εμπειρία του θα αναλάβει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μάχη. Στόχος του Κινήματος δεν είναι άλλος από την εγκαθίδρυση της παράταξης στην 2η θέση με απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνοντας «μικρές» αλλά και «μεγάλες» νίκες στην αυτοδιοίκηση. 

Στην επιτροπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετέχουν: 

  • Βαγγέλης Αργύρης, Υπεύθυνος για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ 
  • Βασίλης Βαλασόπουλος, πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης
  • Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αθηναίων 
  • Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών, 
  • Πάρις Κουκουλόπουλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Πρώην Υπουργός 
  • Γαβριήλ Κουρής, Διοικητικός Επιστήμονας 
  • Ξενοφών Μανιατογιάννης, Πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων 
  • Νίκος Μήλης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
  • Κατερίνα Μπατζελή, Πρώην Υπουργός
  • Μανώλης Όθωνας, Πρώην Βουλευτής – Στέλεχος ΠΑΣΟΚ 
  • Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Στέλεχος ΠΑΣΟΚ
  • Γιώργος Πετρίδης, Στέλεχος ΠΑΣΟΚ
  • Νίκος Σαλαγιάννης, Διευθυντής ΠΑΣΟΚ 
  • Χριστίνα Σταρακά, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 
  • Δημήτρης Τσιμπανάκος, Στέλεχος ΠΑΣΟΚ 
  • Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Στέλεχος ΠΑΣΟΚ – Αυτοδιοικητικός 

Ποιους θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ 

Η συζήτηση για το ποιους θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανοίξει, με τα πρώτα ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι. «Αγκάθι» παραμένει η υποψηφιότητα στην Αττική, με πηγές να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει στήριξη στον Γιάννη Σγουρό, ο οποίος έχει υποστηρικτές μέσα στο κόμμα οι καθώς θεωρείται καλός αυτοδιοικητικός. 

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ακούγεται έντονα το όνομα της Δικηγόρου και υποψήφιας βουλευτή Κορίνθου, η οποία όμως δεν εξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου Κατερίνας Ταγαρά. Πρόκειται για ένα νέο, και δραστήριο στέλεχος, προερχόμενο από την κοινωνία. Γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής ειδικά τα αγροτικά. 

Κεντρική Μακεδονία: Στην περιοχή οδεύουν σε μία εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος έδωσε την μάχη και το 2019. Ένα από τα κεντρικά του μηνύματα είναι πως στον τόπο «υπάρχει ανυπαρξία έργου και σχεδιασμού». Το 2019 συγκέντρωσε 7,22% και εξέλεξε πέντε περιφερειακούς συμβούλους. 

Δυτική Μακεδονία: Η χημικός Γεωργία Ζεμπιλιάδου υπήρξε υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο παρελθόν. Το 2019 είχε πολύ καλό «σκορ» αφού είχε συγκεντρώσει 15,26% και έξι περιφερειακούς συμβούλους. Υπήρξε σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου.

Θεσσαλία: Δύο είναι οι επικρατέστεροι για τον κάμπο. Το όνομα του Καρδιοχειρουργού, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα, ο οποίος το 2019 είχε συγκεντρώσει 25,16% και εξέλεξε 13 περιφερειακούς συμβούλους. Ένα πρόσωπο που στηρίχθηκε την περίοδο εκείνη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην Βουλευτή (πρώην Το Ποτάμι μετά ΠΑΣΟΚ) και γιατρού Κωνσταντίνου Μπαργιώτα.

Διαβάστε επίσης:

Τα μαζεύει η Τζώρτζια Κεφαλά: «Φυσικά και δεν υποστηρίζω τους Σπαρτιάτες»

Ζαχαριάδης: Η ανάρτηση για τον αυνανισμό και το… κόμμα Νίκη

Πέντε εξεταστικές προτείνει ο Βελόπουλος στον Τασούλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04