search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:11
MENU CLOSE

Η «νέα» Νέα Δημοκρατία και το… εκσυγχρονιστικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

09.07.2023 06:00
MHTSOTAKIS

Απ’ όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, ένα πράγμα κράτησα – όχι ότι πολλά από τα άλλα δεν έχουν ενδιαφέρον, τουναντίον.

Αλλά μου έμεινε εκείνο το… «νέα Νέα Δημοκρατία». Με ένα «κεντροδεξιά» μπροστά, αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το «νέα».

Χωρίς να βιαστώ, ούτε να κάνω παρακινδυνευμένες… μαντεψιές – καίτοι έχω την αρμοδιότητα ως Κάλχας – θα έλεγα ότι αυτή η φράση είναι κάπως σαν… προοίμιο ιδρυτικής διακήρυξη της παράταξης, που έχει βάλει μπρος ο Κυριάκος.

Μιας παράταξης, που θα έχει διακριτά όρια από την Ακροδεξιά βέβαια, αλλά ακόμα κι από τη βαθιά ή σκληρή «λαϊκή Δεξιά».

Μα, κυρίως θα καταλαμβάνει ολοκληρωτικά το Κέντρο, ακουμπώντας έως την Κεντροαριστερά – ιδίως όσο του αφήνουν χώρο οι κανονικοί εκφραστές του χώρου!  

Και φρόντισε να το περιγράψει, αυτό που έχει στο μυαλό του, ήδη από την εισαγωγική του ομιλία στις Προγραμματικές Δηλώσεις με εκείνα τα περί εκσυγχρονισμού που φάνηκε να οραματίζεται.

Άλλωστε και οι επιλογές του για το κυβερνητικό σχήμα αυτό επιβεβαιώνουν.

Το ότι απευθύνθηκε και προκάλεσε περισσότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, παρά στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο, πιθανόν επιβεβαιώνει ότι ο κύριος στόχος του είναι να περιορίσει το ΠΑΣΟΚ, αποτρέποντας την αύξηση της επιρροής του στο Κέντρο.  

Όσο το πετυχαίνει αυτό, τόσο εκφράζει το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Αλλά για να το πετύχει, προφανώς θεωρεί (και έχει δίκιο) ότι δεν είναι επαρκής η «παλιά» Νέα Δημοκρατία.

Κάπως έτσι μας προέκυψε η επανατοποθέτηση της γαλάζιας παράταξης στον πολιτικό χάρτη. Κατά τα λοιπά, δε ξέρω αν θα είναι όντως «νέα» η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σίγουρα θα είναι η δική του Νέα Δημοκρατία! 

Διαβάστε επίσης:

Η παραλίγο κρίση με Φλωρίδη και η απορία που θα κρίνει πολλά για τη σχέση του με την κυβέρνηση…

Πόπη Τσαπανίδου: Το άδοξο τέλος μίας σύντομης πολιτικής καριέρας και ένα σενάριο για τη… διάδοχό της!

Επικοινωνιακά τρικ και δυσφορία στη ΝΔ με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών – και τα 3+1 σενάρια για Λοβέρδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:08