search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Τέρας του Λοχ Νες: «Εντοπίστηκε» η… Νέσι – «Βίντεο ντοκουμέντο» από το μυστηριώδες πλάσμα (video)

10.07.2023 12:32
loch-ness_nessie_1007_1920-1080_new
credit: AP

Ένας από τους «κυνηγούς της Νέσι», λέει πως «κέρδισε το Λόττο», καταγράφοντας σε βίντεο το πλάσμα που πιστεύεται πως ζει στη λίμνη του Λοχ Νες.

Ο Ίοϊν Ο’ Φαοντάγκεν έχει καταγράψει μια σκοτεινή σκιά που φαίνεται σαν να καταδιώκει ένα σκάφος στα νερά της λίμνης Λοχ Νες, που όπως υποστηρίζει, «δεν μπορεί παρά να είναι» το μυθικό τέρας.

«Κέρδισα το Λόττο», λέει με μεγάλη ικανοποίηση ο «κυνηγός», που εντόπισε το μυστηριώδες πλάσμα την περασμένη Δευτέρα, καθώς παρατηρούσε τα νερά της λίμνης, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Στις εικόνες έχει καταγραφεί ένα μυστηριώδες ον που αναδύεται από τα νερά και κινείται προς τα βόρεια, πριν καταδυθεί στη λίμνη καθώς πλησιάζει ένα σκάφος. Στη συνέχεια, για δύο λεπτά, η «ράχη» του πλάσματος αυτού φαίνεται να ακολουθεί το σκάφος πριν μετακινηθεί προς το κέντρο της λίμνης, όπου εξαφανίζεται στα νερά.

Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα το μυστηριώδες ον επανεμφανίζεται στην επιφάνεια, πιο κοντά στο σκάφος και φαίνεται αυτό που ο Ίοϊν περιγράφει ως «το μαύρο σχήμα της ράχης» του. Το βίντεο έχει συνολική διάρκεια τεσσάρων λεπτών και είναι από την περιοχή Σόουρλαντ Λόντζις, κοντά στο Φορτ Αουγούστους, στη νότια ακτή της λίμνης, όπου έχει εγκατασταθεί μία κάμερα από την ομάδα Visit Inverness Loch Ness (VILN).

«Η καρδιά μου χτυπούσε γιατί ήξερα ότι κάτι υπήρχε εκεί και το έβλεπα, και όταν το πλάσμα βγήκε στην επιφάνεια και κινήθηκε παράλληλα με το σκάφος – τι καταπληκτική εικόνα. Κέρδισα το Λόττο με αυτό το βίντεο. Είναι αρκετά μεγάλο και σηκώνει πολύ νερό και το πέρασμα είναι τόσο μεγάλο όσο το σκάφος, χωρίς υπερβολή 15-20 πόδια», είπε ο «κυνηγός της Νέσι» ενθουσιασμένος.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια και άρχισε να κινείται ότι δεν πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι, τα ψάρια δεν σηκώνουν κυματισμό. Η ανάδυση αυτού του πλάσματος από τα νερά και η κίνηση του είναι διαφορετική από μίας φώκιας, ή μιας βίδρας. Άρα τι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από αυτά τα πλάσματα στο Λοχ Νες; Μόνο το Τέρας του Λοχ Νες, προφανώς», πρόσθεσε ο Ίοϊν, ο οποίος συνδέεται τακτικά με την κάμερα για να παρακολουθεί την κίνηση στα νερά της λίμνης, από το σπίτι του στην κομητεία Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας.

«Η ποιότητα της εικόνας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, εκτός αν βρισκόσουν εκεί με μία κάμερα. Το σκάφος προσθέτει αξιοπιστία στην εικόνα και το μέγεθος του κυματισμού και οι συγκρίσεις της κλίμακας μπορούν να γίνουν με βάση την παρουσία του σκάφους. Νομίζω ότι είναι καταπληκτική εικόνα», είπε ο Ίοϊν.

Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την πρώτη αναφορά για την παρουσία το Τέρατος το Λοχ Νες, που έγινε από την Άλντι Μακέι, το 1933.

Τον περασμένο μήνα ένας τουρίστας που επισκεπτόταν τη λίμνη είπε ότι εντόπισε ένα μυστηριώδες πλάσμα μήκους 65 ποδών που κινείται στα νερά. Ο Ετιέν Κάμελ έκανε διακοπές στη λίμνη μαζί με την σύζυγό του, Ελιάν, όταν εντόπισε την παράξενη φιγούρα καθώς έπαιρνε φωτογραφίες. «Ήταν πολύ παράξενο», λέει ο Ετιέν Κάμελ, περιγράφοντας την εντύπωση που του έκανε αυτή η μυστηριώδης φιγούρα στη λίμνη.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αγοράκι χτυπάει το κουδούνι των γειτόνων του για να βρει φίλους – Δείτε το συγκινητικό βίντεο

«Βούλιαξε» η Νέα Υόρκη, μία νεκρή από τις πλημμύρες – Σοκαριστικές εικόνες (videos)

Ποιο είναι το σύνδρομο Γκιγέν-Μπαρέ που προκαλεί πανικό στο Περού – Σπάνια οξεία νευροπάθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:47