ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:20
MENU CLOSE

Τζάνετ Γέλεν: Δέχεται «σφυροκόπημα» στις ΗΠΑ για τις υποκλίσεις στον κινέζο ομόλογό της

10.07.2023 18:36

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν διέπραξε – σύμφωνα με τους επικριτές της – μια σειρά από διπλωματικά λάθη κατά την επίσκεψή της στο Πεκίνο το Σάββατο, υποκλινόμενη στον Κινέζο ομόλογό της πολλές φορές χωρίς ανταπόδοση – ένα σφάλμα πρωτοκόλλου που πολλοί επισήμαναν ως ένδειξη αμερικανικής αδυναμίας.

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ», είπε στην The Post ο Μπράντλεϊ Μπλέικμαν, ανώτερος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο του Τζορτζ Μπους. «Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δεν υποκύπτει».

«Η υπόκλιση δεν αποτελεί μέρος του αποδεκτού πρωτοκόλλου», συμφώνησε ο Jerome A. Cohen, επίτιμος καθηγητής στο NYU και ειδικός στο κινεζικό δίκαιο και την κυβέρνηση.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Γέλεν, μπερδεύτηκε με το όνομα του Χε, αποκαλώντας τον «Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Χου».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει τις ρίζες της στους στέρεους δεσμούς μεταξύ του αμερικανικού και του κινεζικού λαού», είπε η Γέλεν στη σύντομη αρχική της δήλωση. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτούς τους δεσμούς».

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Δεν μπορούμε να έχουμε στο ΝΑΤΟ χώρες που βάζουν βέτο σε συλλογικές αποφάσεις

Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Πριγκόζιν μετά την ανταρσία – «Είμαστε στρατιώτες του αρχηγού του κράτους», είπαν οι διοικητές της Wagner

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16
Exit mobile version