search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:06
MENU CLOSE

Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Πριγκόζιν μετά την ανταρσία – «Είμαστε στρατιώτες του αρχηγού του κράτους», είπαν οι διοικητές της Wagner

10.07.2023 15:28
putin_prighozin_1007_1920-1080_new

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον ιδρυτή της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και τους διοικητές του για να συζητήσει την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης κατά των ανώτατων αξιωματικών του στρατού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε αρχικά η γαλλική εφημερίδα Liberation, σύμφωνα με την οποία ο Πριγκόζιν συνάντησε τον Πούτιν, τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς, Βίκτορ Ζόλοτοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, πέντε μέρες μετά την ανταρσία που έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Πριγκόζιν και διοικητών μονάδων της Wagner, και ότι διήρκησε τρεις ώρες.

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αποτίμησή του για τις ενέργειες της εταιρίας (Wagner) στο μέτωπο κατά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (στην Ουκρανία) και έδωσε επίσης την αποτίμησή του για τα γεγονότα της 24 Ιουνίου (την ημέρα της ανταρσίας)», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών για το τι συνέβη και τους προσέφερε περαιτέρω εναλλακτικές για την απασχόλησή τους και για τη μάχη.

«Οι διοικητές έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσαν επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις για είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ

Αιμορραγικός πυρετός: H νέα απειλή για τη παγκόσμια υγεία – Πώς μεταδίδεται, τι προκαλεί (Videos/Photo)

Μαρκ Ρούτε: Αποσύρεται από την πολιτική ο Ολλανδός πρωθυπουργός – Κυβέρνησε για 13 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48