search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:03
MENU CLOSE

Σύνταγμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της Κουβανής τρανς (Photos)

12.07.2023 21:40
syntagma dolofonia trans 888- new

Σε νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα, προχώρησαν οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ και πολίτες που διαμαρτύρονται για την άγρια δολοφονία της τρανς Κουβανής Άννα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν από τα χείλη εκατοντάδων διαδηλωτών και ήταν αποτυπωμένα σε πανό, ήταν «Οι τρανς ζωές έχουν αξία», «Η Άννα ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη».

Μάλιστα, οι διαδηλωτές σχημάτισαν το όνομα της Άννας με κεριά.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις την Τρίτη έκαναν λόγο για «επιθέσεις μίσους» και κάλεσαν την Πολιτεία να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και ιδιαίτερα των τρανς προσώπων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο διαμέρισμα της Άννας πολλά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εξετάζονται, όπως και βίντεο που δείχνει τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία.

Συγκέντρωση και πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της 46χρονης, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό, πλακάτ και μια τεράστια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

“Οι τρανς ζωές έχουν αξία», «Ενάντια στο μίσος και στην τρανσφοβία, στον δρόμο κατεβαίνουμε για άλλη κοινωνία», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό. Η πορεία κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας Κλέων: «Ψήνεται» η χώρα – Όλα τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κρήτη: Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 14χρονος μετά από ατύχημα με τζετ σκι

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ισόβια για 7 και πολυετείς καθείρξεις για 5 καταδικασθέντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:02