search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:14
MENU CLOSE

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία από τις 08:00 έως τις 15:00

12.07.2023 07:40
esy new

Στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Αττικής, από τις 08:00 έως τις 15:00, και 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για σήμερα (12.7.2023), Τετάρτη.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Στις 08:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, είναι κατά την ΠΟΕΔΗΝ, το χαμηλό ύψος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας, στο 5% του ΑΕΠ. «Ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι 7,5% του ΑΕΠ. Με τέτοιο ύψος δαπανών υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η πρόσβαση καθίσταται δύσκολη και άνιση και εκτινάσσονται οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Στη χώρα μας οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας βρίσκονται στο 40% των συνολικών δαπανών για την υγεία από τις τρεις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν το 1,2 δισ. ευρώ. Στα Νοσοκομεία οι κενές οργανικές θέσεις είναι 45.000 με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξάντλησης».

Είκοσι χιλιάδες συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.α.) εργάζονται στα Νοσοκομεία επί πολλά έτη (πολλοί πάνω της πενταετίας). Παρότι υπήρχε δέσμευση για την μονιμοποίησή τους παραμένουν σε διαρκή ομηρία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας Κλέων: Στα ύψη η θερμοκρασία  για πάνω από μία εβδομάδα – Τι πρέπει να προσέχουμε (Video/Xάρτης)

Φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς μεταξύ Μεταμόρφωσης και Μενιδίου

Καύσωνας: Το χιουμοριστικό βίντεο του Γιώργου Τσατραφύλλια – Όχι, δεν θα πεθάνουμε όλοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02