ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:12
MENU CLOSE

Σελίν Ντιόν: Δύσκολη η κατάσταση της υγείας της λέει η αδερφή της - «Όλοι κάνουμε την προσευχή μας»

13.07.2023 09:28

Η Σελίν Ντιόν πριν μερικούς μήνες είχε αναγκαστεί να ακυρώσει κάποιες εμφανίσεις της για λόγους υγείας. Όπως αποκάλυψε πάσχει από το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου.

Η αδερφή της Κλοντέτ Ντιόν εμφανίστηκε πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή «Bonsoir Bonsoir» του Καναδά, όπου ανέφερε ότι η τραγουδίστρια είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το σοβαρό θέμα υγείας της.

«Όλοι κάνουμε την προσευχή μας και εκτιμώ την ανησυχία του κόσμου» δήλωσε η Κλοντέτ στον παρουσιαστή Ζαιν-Φιλίπ Βοτιέρ.

«Δουλεύει σκληρά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Επίσης, η Κλοντέτ θυμήθηκε μια συγκινητική στιγμή που είχε με την αδερφή της, με την ίδια να λέει στη Σελίν Ντιόν: «Αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν. Ο παράδεισος έκανε λάθος», με την τραγουδίστρια να της απαντάει: «Θα με κάνεις να κλάψω».

Τι είναι το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου

Το «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου» (Stiff Person Syndrome-SPS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος. Το SPS χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μυικούς σπασμούς. Οι καμπουριασμένες και δύσκαμπτες στάσεις είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.

Τα άτομα με SPS μπορεί να μην είναι σε θέση να περπατήσουν ή να μετακινηθούν ή ακόμα και φοβούνται να βγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS προσβάλλει διπλάσιο αριθμό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες.

Διαβάστε επίσης:

Τζόνα Χιλ: Πληθαίνουν οι κατηγορίες εναντίον του – Φίλησε με το ζόρι ανήλικη σε πάρτυ

Άννα Βίσση: Αυτός είναι ο λόγος που αναβλήθηκε η συναυλία της στη Θεσσαλονίκη

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ποζάρει στο εξώφυλλο του βιβλίου της, γυμνή από τη μέση και πάνω

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:12
Exit mobile version