search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:11
MENU CLOSE

Δραματική κατάσταση σε Μαγούλα και Μάνδρα: Ρίχνουν νερό με μπετονιέρες και κουβάδες για σώσουν τα σπίτια τους (Photos/Video)

18.07.2023 20:59
Untitled design – 2023-07-18T205540.717
Screenshot Alpha

Οι κάτοικοι στην Μαγούλα Αττικής προσπαθούν με κάθε μέσο, ακόμα και με μπετονιέρες να σβήσουν τη φωτιά που πλησιάζει τις κατοικίες τους. Δραματική η κατάσταση και στη Νέα Ζωή (Μάνδρα). Προσπαθούν με ό,τι βρίσκουν να σβήσουν τις εστίες.

Οι μπετονιέρες ιδιωτών επιστρατεύτηκαν στην Μαγούλα Αττικής για να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων καθώς μέχρι κάποια ώρα δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή (σύνορα Μάνδρας-Μαγούλας).

Οι πολίτες προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν καθώς οι φλόγες είναι 100 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών τους.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του Alpha γέμισαν τις μπετονιέρες με νερό για να βρέξουν το έδαφος και να περισώσουν τις περιουσίες τους. Με αυτά τα «όπλα» προσπαθούσαν να καταβρέξουν τα σπίτια και να ανοίξουν μια ζώνη για να μην φτάσει η φωτιά στις αυλές.

Ρεπορτάζ του Alpha αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής» στην περιοχή ενώ υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι νιώθουν αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι, ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε αστυνομία για να βοηθήσει στην εκκένωση.

Δραματικη κατάσταση και στη Νέα Ζωή

Τη δραματική προσπάθεια κατοίκων και εθελοντών με τις φλόγες στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και έφτασε στη Νέα Ζωή Μάνδρας αποτυπώνει και ο φωτογραφικός φακός της Eurokinissi.

Με κλαδιά, κουβάδες, λάστιχα ακόμη και λεκάνες, κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και να περισώσουν ό,τι μπορούν…

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, δημιουργεί ένα καταστροφικό κοκτέιλ.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο δυστύχημα στην Έδεσσα με 5 νεκρούς – Αυτοκίνητο «σφηνώθηκε» κάτω από φορτηγό

Φωτιά στο Λουτράκι: Υπό έλεγχο το μέτωπο που κατευθυνόταν στα διυλιστήρια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Τέμπη: Ξυλοκόπησαν κατηγορούμενο στέλεχος του ΟΣΕ, αφότου αφέθηκε ελεύθερος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:10