search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:05
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Ζητά δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (video)

18.07.2023 12:04
pappas_1807_1460-820_new

Δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει ο Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει της εκλογής προέδρου τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Θα πρότεινα να γίνει μία “τηλεοπτική συνάντηση” (σ.σ.: μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) πριν από το τέλος Ιουλίου και μία πριν από το τέλος Αυγούστου. Καταθέτω την πρόταση, διότι θα είναι περιορισμένος ο χρόνος. Ο κόσμος θα πάει διακοπές και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνουν τυπικές διαδικασίες, να μπορεί να μαζευτεί εύκολα ο κόσμος και να συζητήσει, να αντιπαραβάλουμε τις θέσεις μας σε ένα πλαίσιο τυπικών κομματικών λειτουργιών».

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τόνισε: «Περάσαμε όλοι μας, ως συλλογική ηγεσία, ένα “τεστ” μετά την  αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ήταν ένα αρνητικό, πραγματικά αρνητικό γεγονός. Δεν ήταν ένα “θετικό σοκ”, διότι άκουσα και κάτι τέτοιο, με το οποίο διαφωνώ βαθιά».

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η διακήρυξή μας είναι πάρα πολύ σαφής. Δεν είναι καθόλου θολή, γιατί άκουσα ότι “θόλωσε”. Είναι σαφής και λέει ότι θέλουμε να εκφράσουμε όλο τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Και αυτό όχι με όρους απεύθυνσης. Πολίτες του προοδευτικού κέντρου που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως από το 2012, δεν είναι “πελάτες” του κόμματος που έρχονται και δίνουν την ψήφο τους. Είναι οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι στρατεύτηκαν με όλες τους τις αποσκευές και τις περγαμηνές των αγώνων για τη Δημοκρατία».

Απαντώντας στην κριτική της Ομπρέλας για τη διεύρυνση, σημείωσε: «Βλέπω, βεβαίως, απόψεις που διατυπώνονται ότι η διεύρυνση ήταν ένας “ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός”. Είναι καταστροφική αυτή η άποψη. Είναι μια άποψη που μας πάει  πίσω, που πάει πίσω από το πολιτικό μας συμβόλαιο. Αυτές οι απόψεις δεν μπορούν να επικρατήσουν και να πλειοψηφήσουν. Αυτό πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι όλοι να το διαφυλάξουμε».

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορεί να «τορπιλιστεί» το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

ΠΑΣΟΚ: Η «σκιώδης» κυβέρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη – Οι θέσεις και οι ρόλοι των βουλευτών

Πρώτη δοκιμασία οι φωτιές για τον «ακέφαλο» ΣΥΡΙΖΑ – Ψύχραιμοι τόνοι, συμπαράσταση και κινητοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49