search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:59
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Ρεαλιστική αντιπολίτευση» με το βλέμμα στην… Οικονομία – Ξεκίνησε το μέτωπο με τον Χατζηδάκη   

19.07.2023 08:09
pasok_new

Η οικονομία θα είναι το βασικό μέτωπο της επίθεσης που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή το επόμενο διάστημα, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο βήμα – βήμα το αφήγημα περί ρεαλιστικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης καθώς και οι δράσεις της κυβέρνησης σε μία σειρά από ζητήματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και οι πόροι του ΕΣΠΑ.  

Στο «κόκκινο» για την Οικονομία

Η στροφή του Νίκου Ανδρουλάκη στην καθημερινότητα (ρεπορτάζ εφημερίδας 13/7) δε θα μπορούσε να περάσει από αλλού πέρα από την οικονομία. Σε αυτό το μέτωπο η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να προβάλει τα προβλήματα των πολιτών τα οποία δεν είναι άλλα από την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος. Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει αδράνεια στα ζητήματα της αισχροκέρδειας. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε άλλωστε και η ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη προς τον Κωστή Χατζηδάκη.  

«Το μέγεθος του ιδιωτικού χρέους, αλλά και οι δραματικές εξελίξεις που θα προκληθούν, επιβάλλουν τη λήψη νέων, τολμηρών και κυρίως αποτελεσματικών μέτρων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους απέτυχαν, το ένα μετά το άλλο και επισημαίνει παράλληλα ότι η ρύθμιση για την αναβίωση των 72-120 δόσεων για χρέη στην εφορία έχει πενιχρά αποτελέσματα-με 8 στις 10 αιτήσεις να κόβονται.   

Μέσα από την ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών:  

  • Να έρθει νέα ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλετών, όπως ζητάει το σύνολο της αγοράς, με κίνητρα και «κούρεμα της οφειλής για όσους τηρούν τη ρύθμιση. 
  • Να επανέλθει η προστασία της κύριας κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες. 
  • Να θεσπιστούν κανόνες για την λειτουργία των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων και απαιτήσεων.  

Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την επίσκεψη στα καμένα  

Σήμερα, Τετάρτη (09.15) ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στον Δήμο Σαρωνικού, ενώ στις 11:30 θα συναντήσει τον σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών στη Βουλή.

Στις 15.00 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με αντικείμενο στην εκλογή Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του topontiki.gr – θα προτείνει για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη ενώ για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκιο με Φάμελλο στις πληγείσες περιοχές – Πολιτική Γραμματεία για «απόδημους» και χρίσματα στις Περιφέρειες

Καλαματιανός για φωτιές: «Αδιανόητο να εμφανίζεται η καταστροφή ως κανο​νικότητα»

Επικοινωνία Αχτσιόγλου με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου για τις φωτιές σε Δαφνί και όρος Αιγάλεω

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01