search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:04
MENU CLOSE

Τέσσερις ορεινοί προορισμοί για όσους προτιμούν το καλοκαίρι στο βουνό (photos)

19.07.2023 11:49
VOUNO-DIAKOPES

«Καλοκαίρι» και τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά, βουτιές ίσως ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι… Όμως πολλοί είναι εκείνοι που το καλοκαίρι δεν είναι και η αγαπημένη τους εποχή καθώς δεν αντέχουν τη ζέστη και δεν απολαμβάνουν τόσο τη θάλασσα. Φυσικά, η χώρα μας προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές διακοπών καθώς συνδυάζει … και βουνό και θάλασσα! Όσοι λοιπόν προτιμάτε δροσερές βόλτες στα ορεινά χωριά της χώρας και βουτιές στα ποτάμια αυτοί οι τέσσερις προορισμοί είναι για εσάς!

Παύλιανη, Φθιώτιδα

Η Παύλιανη στις πλαγιές της Οίτης, βρίσκεται 3 ώρες μακριά από την Αθήνα σας προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας (για τους λάτρεις) και τις κρυστάλλινες πηγές του Ασώπου όπου μπορείτε να «αράξετε» κάτω από τη σκιά – και τη δροσιά – των δέντρων στις αιώρες ή στα ξυλοκρέβατα ακούγοντας το κελάηδισμα των πουλιών.


Πάπιγκο, Ιωάννινα

Χτισμένο στις πλάγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων, το Μεγάλο Πάπιγκο, το πετρόκτιστο χωριό των Ζαγοροχωρίων, είναι μια πολύ κακλή επιλογή για όσους αγαπούν το βουνό. Ο καθαρός αέρας, η ομορφιά της φύσης αλά και οι πολλές επιλογές για πεζοπορία το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Στον δρόμο από το Μεγάλο για το Μικρό Πάπιγκο, θα παρκάρετε πάνω σε μια στροφή του δρόμου και θα βαδίσετε προς το ρέμα Ρογκοβού. Εκεί βρίσκονται οι περίφημες Κολυμπήθρες ή οβίρες. Εκεί, οι πιο τολμηροί ίσως επιχειρήσετε να βάλετε και τα πόδια σας στο νερό σε ένα τόπο για τον οποίον ο θρύλος λέει ότι ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε το μπάνιο του.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Δρακόλιμνη της Τύμφης, σε ένα τοπίο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ελβετικές Άλπεις. Αν, όμως, αγαπάτε την αδρεναλίνη μπορείτε να κάνετε rafting στον Βοϊδόμάτη ή canyoning στο Ζαγόρι.


Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι γνωστός χειμερινός προορισμός. Πολλοί τον επιλέγουν για να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό και να φάνε κυνήγι στις ταβέρνες. Όμως το καλοκαίρι στο Μεγάλο Χωριό κρύβει εκπλήξεις που ίσως δεν τις περιμένει κανείς. Μια από τις πιο γνωστές διαδρομές πεζοπορίας είναι αυτή στο «Πάντα Βρέχει» με τους υπέροχες καταρράκτες, τμήμα ενός φαραγγιού πνιγμένου στην οργιώδη φύση. Στο «Πάντα Βρέχει» μπορείτε να έρθετε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο καθώς την υπόλοιπη χρονιά δεν επιτρέπεται η πρόσβαση για λόγους ασφαλείας.

Photo credit: Δήμος Καρπενησίου

Σαμαρίνα, Γρεβενά

Στη Σαμαρίνα της βόρειας Πίνδου δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις κλιματιστικό ακόμα κι αν η υπόλοιπη Ελλάδα έχει καύσωνα. Σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας. Στη Σαμαρίνα μπορείτε να περιηγηθείτε στα δάση με την πυκνή βλάστηση και να οδηγηθείτε στα πανέμορφα υδάτινα τοπία όπως ο μεγάλος καταρράκτης του Σμόλικα Άπα Σπιντζουριάτα, τα νερά του οποίου πέφτουν στην κοιλάδα της Βάλια Κάλντα. Αν κανονίσετε στα Γρεβενά τις καλοκαιρινές σας διακοπές φροντίστε να το κάνετε κοντά στον Δεκαπενταύγουστο ώστε να μη χάσετε και το πανηγύρι «Πάσχα των Σαμαριναίων (!)».

Διαβάστε επίσης:

Λειψοί: Κάλεσμα για διακοπές χωρίς πισίνες και κολύμπι σε σμαραγδένια νερά (video)

Observer: Η λίστα με τα 13 ελληνικά νησιά για εναλλακτικές διακοπές

ΕΟΤ: Νέα καμπάνια για το καλοκαίρι – «Μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:04