search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:25
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις – Νέο μέτωπο σε βουνοκορφή

20.07.2023 19:26
rodos fotia 888- new

Σε διαρκή μάχη με τις αναζωπυρώσεις πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στο νησί καίει για τρίτη ημέρα δάσος, με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος, ενώ οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες επίγεια προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ένταση της φωτιάς στη Ρόδο.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί δυσκολεύουν το έργο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο καυτός αέρας δημιουργεί με κάφτρες από τα καμένα νέες εστίες, ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.

Έκκληση για βοήθεια έκανε η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου στο μέτωπο που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς οι αναζωπυρώσεις δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τους εκεί εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει για βοήθεια κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έχει έρθει στο νησί από την Αθήνα.

Επίσης και στους δρόμους προς Έμπωνα αλλά και προς Λάερμα υπάρχουν δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές που επιχειρούν με στόχο να αποτρέψουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τις περιοχές αυτές.

Εν τω μεταξύ, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε σε βουνοκορφή ανάμεσα στα χωριά Λάερμα και Άγιος Ισιδωρος. Στην περιοχή επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα, καθώς το σημείο δεν είναι προσβάσιμο για οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: 11χρονος έπεσε από το Κούλε στην προσπάθειά του να βγάλει selfie

Διακοπές ρεύματος σε δέκα περιοχές της Αθήνας

Πύρινη λαίλαπα «σαρώνει» τη χώρα – Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Δυτική Αττική, συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:23