search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Ρόδος: Κάηκαν 30.000 στρέμματα παρθένου δάσους (video)

20.07.2023 10:31
rodos_fotia_2007_1460-820_new

Περίπου 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ρόδο, όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων, λέγοντας ότι η χθεσινή ήταν μια καλή νύχτα.

«Με το ξημέρωμα φαίνεται η καλή δουλειά που έγινε από όλες τις επίγειες δυνάμεις. Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη το πρωί», δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», αποκαλύπτοντας ότι με το πρώτο φως της ημέρας πετούν τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο οι άνεμοι που πνέουν είναι 2 μποφόρ, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι ξημέρωσε μια μέρα αισιόδοξη για τη Ρόδο καθως η οριοθέτηση της φωτιάς είναι πλέον εφικτή.

Καταφθάνουν στο νησί επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης

Όπως αποκάλυψε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με επίγειες δυνάμεις (πυροσβέστες και οχήματα) που καταφθάνουν στο νησί με το πλοίο της γραμμής.

Αναφορικά με τα αίτια της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι η ώρα για δημόσια συζήτηση λέγοντας ότι αναμένει και το πόρισμα των ανακριτικών αρχών.

Ερωτηθείς για το εάν η περιφέρεια είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε ότι είχαν κάνει ότι ήταν εφικτό λέγοντας ότι οριζόντιες δράσεις πυροπροστασίας στα νησιά δεν είναι εφικτή.

«Έχουμε σχεδόν κάθε μέρα φωτιά. Είναι δεκάδες τα περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει», σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι υπάρχουν νησιά που δεν έχουν ούτε έναν πυροσβέστη.

Διαβάστε επίσης:

Μάνδρα: Συγκλονιστική εικόνα – Άνδρας κοιμάται πάνω στο καμένο του σπίτι (video)

ΕΛ.ΑΣ: Κυκλοφορούσε με δύο κιλά κοκαΐνης στο αμάξι και έκρυβε 35 κιλά κάνναβης στο σπίτι

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έβαλε τουλάχιστον τρεις φωτιές (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:42