search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Εκλογή από τα μέλη, στο Έκτακτο Συνέδριο να συζητήσουμε για το αν θα ψηφίζουν και οι «φίλοι»

20.07.2023 16:13
tsakalwtos

Για θέματα της επικαιρότητας και για τα εσωκομματικά ζητήματα στο πλαίσιο της διαδικασίας για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα όπου είναι και υποψήφιος μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χαλαρή συνάντηση με δημοσιογράφους στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε θετικός μεν σε ένα ντιμπέιτ με τους τρεις συνυποψηφίους του εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για το πλαίσιο, είναι με άλλα λόγια σκεπτικός απέναντι σε ένα ντιμπέιτ με τους τηλεοπτικούς όρους που γνωρίζουμε με τους αυστηρούς χρόνους και προτιμά μια πιο ελεύθερη συζήτηση που να πηγαίνει όμως σε βάθος.

Οι θεματικές στις οποίες ο ίδιος δίνει βάρος και για την υποψηφιότητα του, προσδοκώντας να εισαχθούν στη γενικότερη συζήτηση, είναι το αναπτυξιακό κράτος, το ζήτημα της επισφάλειας στην εργασία, ο φεμινισμός, η οικονομία της φροντίδας, η πράσινη μετάβαση, οι νέοι επιστήμονες, το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης. Τόνισε ότι όλα αυτά τα θέματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με την οικονομία και με μια άλλη αντίληψη για το τι σημαίνει “ασφάλεια”, που μπορεί να συνδέεται με την πρόσβαση σε καλά σχολεία και πολιτιστικές δραστηριότητες τόσο στις γειτονιές της πρωτεύουσας όσο και της περιφέρειας.

Σε ο,τι αφορά τη σκέψη η διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής να ανοίξει και πέρα από τα μέλη, στους «φίλους», ανέφερε ότι θεωρεί πιο δεοντολογικό, το κόμμα να προχωρήσει τώρα με την διαδικασία που είχε ακολουθήσει ο Τσίπρας το 2022 (μέλη) και στη συνέχεια το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Έκτακτο Συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Όσον αφορά τη νέα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως μετά από τέτοια ήττα δεν μπορείς να κάνεις εντυπωσιακές κινήσεις και πρέπει να δεις το κόμμα στρατηγικά, που θέλεις να έχει φτάσει για παράδειγμα το 2026, έναν χρόνο πριν τις εκλογές.

Για τη συζήτηση που αναπαράγεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το μαξιλάρι και το αν θα μπορούσε αυτό να είναι κατά 7 δισ. μικρότερο ώστε αυτά τα χρήματα να δοθουν στην οικονομία, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι τρεις επιλογές υπήρχαν, είτε να ξοδεψεις αυτά τα 7 δισ., οπότε θα λογίζονταν ως δαπάνες, θα μειωνόταν το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα πιάνονταν οι στόχοι και δε θα βγαίναμε από τα μνημόνια, είτε θα έβαζες τους φόρους που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα πήγαινες σε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων ή κάποιο άλλο μίγμα φορων

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις -μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στον απόηχο και των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη-, ο κ. Τσακαλώτος τάσσεται υπέρ του διαλόγου και κάθε πρωτοβουλίας που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια. “Δεν σημαίνει ότι τον εμπιστεύομαι”, είπε ωστόσο για τον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος αποδήμων: Περνάει από τη Βουλή, «ναι» από πέντε κόμματα

Αυτοί είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Μητσοτάκης από υπουργείο Περιβάλλοντος: Σύντομα εξαγγελίες για τη δασοπροστασία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20