search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Φρίκη στο Σικάγο! Μαστίγωσαν την 5χρονη εγγονή τους μέχρι θανάτου επειδή λερώθηκε (videos)

21.07.2023 08:51
chicago_eggoni

Αδιανόητη ιστορία φρίκης σε προάστιο του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου ο παππούς και η γιαγιά μιας 5χρονης στο Σικάγο μαστίγωσαν με ζώνη μέχρι θανάτου το παιδί επειδή λέρωσε τα εσώρουχά του.

Ο παππούς και η γιαγιά του θύματος, ο Klent Elwoods, 62 ετών και η σύζυγός του Lisa Jones, 57, από το Park Forest, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού για τον θάνατο της Jada, τον οποίον το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Cook έκρινε ως ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς κατά τις κακοποιήσεις που υπέφερε το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τη nypost, οι εισαγγελείς του Ιλινόι αποκάλυψαν τη Δευτέρα φρικιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 5χρονης Jada Moore στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το κορίτσι δεχόταν ξυλοδαρμούς επί περισσότερους από δυο μήνες σε αυτό το σπίτι-κολαστήριο στο Σικάγο, που του προκαλούσαν σοβαρές θλάσεις οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα σε θύματα τροχαίου.

Το φρικιαστικό έγκλημα ήλθε στο φως όταν η αστυνομία και οι διασώστες κλήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στην οδό Osage μετά τις 23:00 της Παρασκευής μετά από μια αναφορά για ένα παιδί που δεν ανταποκρίνεται.

Οι εισαγγελείς του Ιλινόι αποκάλυψαν τη Δευτέρα φρικιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 5χρονης Jada Moore στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το κορίτσι υφίστατο ξυλοδαρμούς επί περισσότερους από δυο μήνες σε αυτό το σπίτι-κολαστήριο στο Σικάγο, που του προκαλούσαν σοβαρές θλάσεις οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα σε θύματα τροχαίου.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία και οι διασώστες εστάλησαν στο σπίτι του ζευγαριού στην οδό Osage μετά τις 23:00 την Παρασκευή έπειτα από κλήση στο 911 για ένα παιδί «που δεν ανταποκρινόταν».

Ο Έλγουντς ήταν αυτός που τηλεφώνησε στο 911, λέγοντας πως «έδερνα τη μικρή μου εγγονή και τώρα είναι αναίσθητη». Οι αστυνομικοί βρήκαν τη Jada «ξαπλωμένη στον καναπέ εντελώς γυμνή». Της έκαναν ΚΑΡΠΑ προτού μεταφερθεί με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων Comer, όπου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο παππούς φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να χτυπά την Jada αφού λέρωσε τα εσώρουχά της. Στη συνέχεια ενώ βρισκόταν στο περιπολικό σημείωσε πως «Ήμουν λίγο σκληρός με την εγγονή μου».

Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, η γιαγιά απάντησε ότι η εγγονή της «είχε ιστορικό με το να κάνει την ανάγκη της πάνω της» και ότι την τελευταία φορά που είχε ένα ατύχημα στο μπάνιο, ο παππούς την προειδοποίησε ότι θα την χτυπούσε με την ζώνη αν λερωθεί ξανά. Ο παππούς φέρεται να έκανε πράξη την απειλή του όταν ανακάλυψε την Παρασκευή το βράδυ ότι η 5χρονη είχε λερωθεί.

«Ο Έλγουντς άρπαξε μια ζώνη και έβαλε τη Jada να σκύψει. Έπειτα τη χτύπησε στους γλουτούς της 10 με 12 φορές». Με κάθε χτύπημα, το παιδί έπεφτε στο πάτωμα, όπως φέρεται να υποστήριξε η γιαγιά της.

Την τελευταία φορά που χτυπήθηκε, η 5χρονη δεν σηκώθηκε ξανά.

Σε έρευνα στο σπίτι των υπόπτων βρέθηκαν ένα ζευγάρι λερωμένα παιδικά εσώρουχα, μια ζώνη, μια συμβολαιογραφική επιστολή από τη μητέρα της Jada που έδινε στους παππούδες την επιμέλεια για σχολικές και ιατρικές αποφάσεις και ένα ημερολόγιο με τέσσερις ημερομηνίες τον Ιούνιο που φέρεται να δείχνει πότε η Jada είχε προηγουμένως αφοδεύσει πάνω της.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι και οι δύο παππούδες φέρεται να παραδέχτηκαν ότι χτυπούσαν τη Jada σε τακτική βάση με μια ζώνη, τα γυμνά τους χέρια και ένα παπούτσι. Η νεκροψία άλλωστε έδειξε ότι το κοριτσάκι ήταν καλυμμένο από την κορυφή μέχρι τα νύχια με «μώλωπες, εκδορές και ουλές σε διάφορα στάδια επούλωσης».

Οι ξυλοδαρμοί είχαν ξεκινήσει μόλις έναν μήνα μετά τη διαμονή της Jada με τον παππού και τη γιαγιά της, οι οποίοι την είχαν πάρει πίσω στις αρχές Απριλίου, υποσχόμενοι να δώσουν στην 5χρονη «μια καλύτερη ζωή στο σπίτι» αφού η μητέρα της, που ζει στην Ατλάντα, είχε περάσει δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε επίσης:

«Μαύρο» ρεκόρ στη Βραζιλία: 8 βιασμοί ανά ώρα και 1.437 γυναικοκτονίες μόνο το 2022

Συμφωνία – μαμούθ ΕΕ και Τυνησίας για το μεταναστευτικό… με αστερίσκους

Ανασχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης μετά την πολιτική κρίση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:56