search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:22
MENU CLOSE

Πάρος: Συμβολική… «ανακατάληψη» παραλίας από κατοίκους – Ο διάλογος με ιδιοκτήτη beach bar (photos)

24.07.2023 13:20
PARALIA_PAROS

Η «Κίνηση Πολιτών Πάρου» για Ελεύθερες Παραλίες ανέλαβε την Κυριακή (23/7) την πρώτη δράση της, ενάντια στην «κατάληψη» των παραλιών από επιχειρηματίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Πάρου, πολλοί είναι οι μισθωτές που καταστρατηγούν τα συμβόλαιά τους, καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους και παρεμποδίζουν τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα. Μάλιστα, η «Κίνηση Πολιτών Πάρου» θεωρεί ότι η ανταπόκριση του δήμου και των ελεγκτικών αρχών στο νησί είναι υποτονική.

Έτσι, περίπου 300 άτομα πήγαν την Κυριακή σε μία συμβολική κίνηση, στην παραλία Σάντα Μαρία, στην Πάρο, και άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά στις ξαπλώστρες που είχε βάλει beach bar, χωρίς όμως, όπως καταγγέλλουν, να έχει άδεια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρίστος Γεωργούσης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες «Save Paros Beaches», 300 πολίτες βρέθηκαν στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας, στην Πάρο και προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ανάρτηση, βρέθηκαν αρκετά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κλήθηκε να είναι παρούσα και η Αστυνομία προς αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στην παραλία, άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά στις ξαπλώστρες και τις πολυθρόνες που έχουν κατακλύσει την (υποτίθεται) ελεύθερη παραλία και έκαναν το μπάνιο τους, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργούση, έγινε και ο εξής διάλογος με τον ιδιοκτήτη του beach bar:

  • Είστε παράνομος, δεν έχετε άδεια.
  • Το ξέρω!
  • Επομένως πρέπει να πάρετε τις πολυθρόνες και να καθαρίσετε την παραλία.
  • Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει!

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από αύριο – Πότε πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Ακρόπολη: Αλλαγή ωραρίου και σήμερα λόγω καύσωνα

Καλλιθέα: Νεκρός από θερμοπληξία εργαζόμενος του δήμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:21