search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:38
MENU CLOSE

Η Ελλάδα μετράει τις πληγές της από τα πύρινα μέτωπα

27.07.2023 06:07
kammena ix

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης που ζουν οι πολίτες από τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Ενώ η μεγάλη φωτιά της Ρόδου συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα γύρω της, χθες η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μαγνήσια είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο πολίτες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας, ενώ κινδύνευσε σοβαρά και η βιομηχανική περιοχή του Βόλου.

Προφανώς η επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση προτάσσοντας απέναντι στις φλόγες τα μέτρα που παίρνει για τους δημόσιους υπαλλήλους – κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν τα ψήφισαν – δεν επαρκεί πλέον, καθώς οι πολίτες περισσότερες από δέκα ημέρες βιώνουν τα αποτελέσματα μίας ανεξέλεγκτης κατάστασης.

Το επιχείρημα της κλιματικής κρίσης μοιάζει πλέον αδύναμο και όλοι αναρωτιούνται που μπορεί να φτάσει αυτή κατάσταση, αφού κάθε ώρα που περνάει ξεπετάγεται και ένα νέο μέτωπο.

Όλοι μιλούν για την αντοχή και το θάρρος των πυροσβεστών, οι οποίοι ωστόσο εμφανίζονται να βρίσκονται στα όριά τους, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει βοήθεια από άλλες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη σελίδα της πυροσβεστικής της Τσεχίας αναφέρεται ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί και προσθέτει: «Προσφέραμε επίσης ενεργά την βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

Και εδώ προφανώς προκύπτει το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αρνείται η χώρα μας τη βοήθεια της Τσεχίας, όταν οι Έλληνες πυροσβέστες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους με το να βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Εν τω μεταξύ τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός με διάφορες προφάσεις αποφεύγει να μπεί στη συζήτηση για τις πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες της κυβέρνησης αφού πρώτα επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλή αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ανέφερε ότι: «Tο κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα. Οι άνεμοι θα συνεχιστούν και πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ».

Ωστόσο, τα γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση, καθώς όπως λένε μέσα σε λίγο καιρό κοντεύει να εξανεμιστεί η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους, ενώ η χώρα μετράει πέντε νεκρούς και εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν απανθρακωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος κατά Μητσοτάκη: Το έβαλε στα πόδια, προσπαθεί να κρυφτεί από την πραγματικότητα;

Κικίλιας για φωτιές: Δεν ξεκινούν μόνες τους, ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες

Γεραπετρίτης: Να ορκιστεί άμεσα ο Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας ακόμα και μέσα στη φυλακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:26