search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Πατήσια: Απετράπη έξωση μονογονεϊκής οικογένειας για 800€ – «Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί έφεραν 5 πυροσβεστικά» (videos)

27.07.2023 16:27
exosi_patisia_2707_1920-1080_new

Απετράπη -ύστερα από παρέμβαση δεκάδων αλληλέγγυων- απόπειρα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά από το σπίτι της στην οδό Πολυλά στα Πατήσια, για χρέος 800 ευρώ σε ανεξόφλητα κοινόχρηστα.

«Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί έφεραν 5 πυροσβεστικά»

«Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιαλτικό», είπε η Δήμητρα Καλδή, για την προσπάθεια των δυνάμεων των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής να την πετάξουν έξω από το σπίτι της.

Πρόσθεσε ότι «φώναζα και τους έλεγα ότι εδώ καίγεται όλη η Ελλάδα και μαθαίνω ότι έχετε πυροσβεστικά κάτω και έχετε διμοιρίες των ΜΑΤ; Να κάνετε τι; Σε τι κράτος ζούμε;».

«Είναι κράτος δικαίου αυτό; Για μία οφειλή 800 ευρώ. Πώς επετράπη να γίνει έξωση σε ένα σπίτι που ζούμε μέσα από το 2006», τόνισε και κατήγγειλε πλαστογραφία με σκοπό να της πάρουν το σπίτι.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι «η ίδια απόφαση γενική συνέλευσης πολυκατοικίας για τη “δήθεν οφειλή μου” παρουσιάζεται με δύο μορφές. Στη διαταγή πληρωμής είναι έτσι και μετά έχει συμπληρωθεί και έχει παραποιηθεί, καθαρή πλαστογραφία, και καταθέσαμε μήνυση».

«Αφού μόνο την ψυχή μου δεν ζητήσατε στο τελευταίο δικόγραφο, ζητάτε το αυτοκίνητο, το ψυγείο, την τηλεόραση τον καναπέ, ένα χωραφάκι που έχω από τον πατέρα μου, κάτι να θυμάμαι να τέλος πάντων, στον τόπο καταγωγής μηδαμινής αξίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι έγινε απόπειρα να την εξοντώσουν οικονομικά.

Αναφερόμενη στη σημερινή απόπειρα έξωσής της, σημειώνει ότι «πιστεύοντας ότι ο κόσμος λείπει από την Αθήνα, μπορεί να νόμιζαν ότι λείπω και εγώ, ήρθαν έβαλαν το τρυπάνι, πόνεσε το πόδι μου, μάτωσα κάποια στιγμή, τους παρακαλούσα να σταματήσουν και εγώ και η κόρη μου».

«Τα παιδιά μου που ο ένας είναι φοιτητής επί πτυχίω και η άλλη μεταπτυχιακή έχουν μεγαλώσει σε αυτό το σπίτι. Δεν είναι ένα σπίτι παρατημένο», σημείωσε, προσθέτοντας: «Τι κοινωνία είναι αυτή; που ζούμε; Να καίγεται όλη η Ελλάδα κι αυτοί να έρχονται για 800 ευρώ οφειλή να πάρουν ένα σπίτι και να μας πετάξουν στο δρόμο μέσα στον καύσωνα; Και να φέρνουν και 5 πυροσβεστικά όταν παντού υπάρχει έλλειψη;».

Τέλος, η κ. Καλδή αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κ. πρωθυπουργός που πήρε και έγινε παντοδύναμος, έτσι λένε κάθε ημέρα τα κανάλια, πού είναι να διορθώσει αυτή την αδικία;».

Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ σε αλληλέγγυους πολίτες

Παράλληλα, αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι, χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής ενώ έγινε και χρήση χημικών καθώς στο σημείο βρίσκονται ΜΑΤ και αστυνομικοί με πολιτικά.

«Ορισμός της βαρβαρότητας – Δεν θα επιτρέψουμε στο άδικο να επικρατήσει»

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και βουλευτές, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ.

«Αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα. Από το πρωί έχουν έρθει αστυνομικές δυνάμεις, έχουν ήδη σπάσει την πόρτα της οικογένειας. Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η πάλη του λαού, η συμπαράσταση και η λαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στη βαρβαρότητα και το άδικο να επικρατήσουν», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Δελής.

«Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης που δίνει ανάσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Αναζωπύρωση στα μέτωπα της Μαγνησίας, εκκενώνονται 6 χωριά

Τέμπη: Επιτήδειος προσεγγίζει οικογένειες θυμάτων του δυστυχήματος και ζητάει χρήματα

Πανελλήνιες 2023: Οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις, «πρωταθλήτρια» η Αρχιτεκτονική – Ποιες έπεσαν κάτω από τα 10 χιλιάδες μόρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:34