search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Υπουργείο Μεταφορών: «Τελειώνει» τα χάρτινα εισιτήρια – Σχέδια για πληρωμή με tap and pay κατά των «τζαμπατζήδων» (Video)

31.07.2023 01:10
eisitirio_metro

Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια σκοπεύει να βάλει το υπουργείο Μεταφορών στην προσπάθειά του να πατάξει το φαινόμενο των «τζαμπατζήδων» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν το νέο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών με εφαρμογή στο κινητό τους, χάρη στην τεχνολογία NFC που υποστηρίζουν όλα τα νέας γενιάς κινητά. Με απλά λόγια αντί για εισιτήριο, θα περνάνε το κινητό από ειδικό σημείο και τότε θα ανοίγουν οι μπάρες.

«Μονόδρομος» το νέο σύστημα

Μιλώντας στην εκπομπή ο Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, χαρακτήρισε θετικό το σχέδιο του υπουργείου. «Για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου», είπε.

Υποστήριξε μάλιστα πως κάτι τέτοιο ήταν μονόδρομος να γίνει καθώς οι στάσεις των λεωφορείων είναι πολλές και είναι πρακτικά αδύνατο να τοποθετηθούν μηχανήματα για την αγορά εισιτηρίων σε κάθε μια από αυτές.

«Στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις. Επομένως είναι πολύ θετικό – όπως είπαμε – ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε πως ακόμα και όταν εφαρμοστεί το μέτρο, στην αρχή τουλάχιστον, τα χάρτινα εισιτήρια δεν θα εκλείψουν. «Θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, αλλά εκτιμάται ότι η χρήση τους θα μειωθεί σημαντικά».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2 Σεπτεμβρίου το Διαρκές Συνέδριο – Ποιον στηρίζει στην Πελοπόννησο

Γεωργιάδης: «Σύνταξη σε όσους χρωστούν και πάνω από 20.000 ευρώ»

Φωτιές: Πρώτη προτεραιότητα η πρόσληψη 500 νέων πυροσβεστών, δηλώνει κατόπιν εορτής ο Βασίλης Κικίλιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:38