search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:04
MENU CLOSE

Στον Χαρδαλιά το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής – Σχέδιο «αποψίλωσης» της παράταξης Πατούλη από Μαξίμου

31.07.2023 06:02
XARDALIAS_317

Ίσως και σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αρθεί η στήριξη της ΝΔ στον Γιώργο Πατούλη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και να δοθεί το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

Ήδη χθες βράδυ έγινε επίσημα γνωστό ότι αναβάλλονται οι επισκέψεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.

Η σχετική ανακοίνωση για το πρόγραμμα του υφυπουργού Άμυνας ανέφερε ότι «ο επαναπρογραμματισμός των επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων των μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο το θολό τοπίο για τις προθέσεις της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Χαρδαλιά μάλλον θα γίνει σήμερα, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Χαρδαλιά για αντικαταστάτη του κ. Πατούλη, αφού βολιδοσκόπησε αρχικά τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, με τον οποίο δεν υπήρξε συμφωνία και ενώ στο μεταξύ επί δύο 24ωρα απέρριπτε τις πολλές εισηγήσεις, ακόμα και στενών συνεργατών του να μην αφαιρέσει το χρίσμα, που είχε δώσει προ διμήνου στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του κ. Πατούλη για τους περιβόητους χορούς του τελευταίου σε εκδήλωση στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη εν μέσω πυρκαγιών, θεωρώντας ότι ο περιφερειάρχη προκάλεσε τα αισθήματα των πολιτών.

Επιχείρηση «αποψίλωσης»

Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικά στελέχη της ΝΔ, επιφορτισμένα με τα θέματα των δημοτικών εκλογών, επιδόθηκαν από χθες το μεσημέρι (με τηλεφωνήματα και συναντήσεις) σε μία προσπάθεια  να «αποκοπούν» από την παράταξη του Γιώργου Πατούλη τα γαλάζια στελέχη, που θεωρούνται απαραίτητα για το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά.

Και ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό να αποδυναμωθεί πλήρως ο νυν Περιφερειάρχης, ώστε να εγκαταλείψει την όποια σκέψη έχει να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Το πόσο θα το καταφέρουν είναι ένα ερώτημα, καθώς ο κ. Πατούλης και πολλοί συνεργάτες του εμφανίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τη μάχη, αλλά να κοντράρουν την επίσημη επιλογή της ΝΔ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μεσάνυχτα εξελίσσονταν διαρκείς συσκέψεις στελεχών της παράταξης του κ. Πατούλη, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική στάση τους. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2 Σεπτεμβρίου το Διαρκές Συνέδριο – Ποιον στηρίζει στην Πελοπόννησο

Γεωργιάδης: «Σύνταξη σε όσους χρωστούν και πάνω από 20.000 ευρώ»

Φωτιές: Πρώτη προτεραιότητα η πρόσληψη 500 νέων πυροσβεστών, δηλώνει κατόπιν εορτής ο Βασίλης Κικίλιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04