search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:07
MENU CLOSE

Νέα Αγχίαλος: Κάτοικοι ακόμη βρίσκουν θραύσματα από βόμβες – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις εκρήξεις πυρομαχικών

01.08.2023 18:23
agxialos blimata – new

Σκηνές αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Αγχίαλο, όταν η φωτιά που ξέσπασε στη Μαγνησία ξέφυγε και έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών με αποτέλεσμα απανωτές εκρήξεις που προκάλεσαν την εκκένωση της περιοχής και μετέτρεψαν τη μικρή πόλη σε πεδίο μάχης.

Όταν σταμάτησαν οι εκρήξεις και τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, ξεκίνησε επιχείρηση συλλογής των θραυσμάτων από τα πυρομαχικά που εξερράγησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν ακόμα θραύσματα από τα βλήματα.

«Είμαστε τυχεροί που τα θραύσματα πήγαν στην περιοχή των Μικροθηβών και του Οινοποιείου. Αν ερχόταν στην πλευρά του χωριού θα ζούσαμε μία εμπόλεμη κατάσταση», είπε κάτοικος της Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα, νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει τη στιγμή που γίνεται μία από τις συνεχείς εκρήξεις που μετέτρεψαν τη Νέα Αγχίαλο σε κρατήρα ηφαιστείου.

Παραδίδεται το πόρισμα για τις εκρήξεις

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που θα αποκαλύψει τυχόν παραβιάσεις πρωτοκόλλων πυρασφάλειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Ειδικότερα, τα πρώτα, ανεπίσημα ευρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» έδειξαν παράβαση των πρωτοκόλλων για την αποθήκευση και την προστασία βομβών στην αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αποθήκες πυρομαχικών, που εξερράγησαν, ήταν υπαίθριοι χώροι αποθήκευσης με χωμάτινο ανάχωμα, όπου φυλάσσονταν βόμβες. Τα ερωτήματα, που μένουν να απαντηθούν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ, είναι εάν τα πυρομαχικά φυλάσσονταν με τον προβλεπόμενο τρόπο, αλλά και γιατί δεν δόθηκε εντολή για προγενέστερη απομάκρυνσή τους.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Απαγορεύει 6 συμπληρώματα διατροφής

Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής στο topontiki.gr για βενζίνη «φωτιά»: «Θέλουμε συνάντηση με ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚ και κυβέρνηση»

Αμφιλοχία: Κυβερνητική παρέμβαση μετά την κατακραυγή – Έλεγχοι στην κατασκήνωση για ΑΜΕΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34