search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:16
MENU CLOSE

WWF Γερμανίας: Το «αντίο» στο πουλάκι του Twitter – «Προστατέψτε τα ζώα πριν να είναι πολύ αργά»

01.08.2023 22:06
twitter wwf germania- new

Καμπάνια ευαισθητοποίησης ξεκίνησε η οικολογική οργάνωση WWF της Γερμανίας, με αφορμή την αλλαγή του λογοτύπου του Twitter.

Με την προτροπή «Προστατέψτε τα ζώα πριν να είναι πολύ αργά! Περίπου 1 εκατομμύριο είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση» απεικονίζει, από το 2006 έως σήμερα, το χαρακτηριστικό πουλάκι του Twitter που εξαφανίστηκε, για να δώσει τη θέση του στο “Χ”, έπειτα από απόφαση του ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με την WWF Γερμανίας, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) δηλώνει ότι τα είδη ζώων και φυτών βρίσκονται σε δεινή κατάσταση στον Διεθνή Κόκκινο Κατάλογο: από τα 147.500 είδη που έχουν καταγραφεί, σχεδόν 41.500 είδη βρίσκονται σε κατηγορίες απειλής (από τον Ιούλιο του 2022), περισσότερα είδη από ποτέ. Μαζί με την κλιματική κρίση, η εξαφάνιση των ειδών θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας και τη ζωή μας, σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

SOS Λέκκα για φωτιές: «Να μην χαθεί άλλο δάσος στην Αττική – Οριακή η κατάσταση»

Θερμοκρασίες-ρεκόρ στη Μεσόγειο το φετινό καλοκαίρι – Καμπανάκι κινδύνου από τους ειδικούς για το κλίμα

Δρ Κλέμεντς για καύσωνες και mega – fires: «Το μέλλον θα είναι δύσκολο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:13