search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 02:38
MENU CLOSE

Twitter: «Αντίο σε όλα τα πουλιά» – Αυτό είναι το νέο logo της πλατφόρμας (photo/video)

24.07.2023 13:45
twitter_logo_2407_1920-1080_new
credit: AP

Το αφεντικό του Twitter αποκάλυψε το νέο logo του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ένα λευκό «X» σε μαύρο φόντο, και το οποίο θα αντικαταστήσει το γνωστό γαλάζιο πουλί.

Η Λίντα Γιακαρίνο έγραψε σε ένα τιτίβισμα: «Το Χ είναι εδώ. Ας πάμε έτσι».

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, έγραψε επίσης ότι «τα tweets θα αντικατασταθούν και θα αποκαλούνται πλέον Χs».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρίας άλλαξε και την εικόνα του στο προφίλ του, βάζοντας το νέο logo δίπλα στο «X.com». Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει μία σούπερ εφαρμογή που θα αποκαλείται «Χ» και για την οποία εργάζεται εδώ και μήνες.

«Σύντομα θα πούμε αντίο στο σήμα Twitter και σταδιακά σε όλα τα πουλιά», έγραψε ο Έλον Μασκ.  Ο Μασκ που έχει αλλάξει και την επωνυμία της εταιρίας σε  X Corp, πρόσθεσε ότι αυτή η αλλαγή «θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό».

Η Λίντα Γιακαρίνο έγραψε ότι η αλλαγή ονομασίας προσφέρει μια σημαντική νέα ευκαιρία στην εταιρεία. «Το Twitter έκανε τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας. Τώρα, με το Χ θα προχωρήσουμε περισσότερο αλλάζοντας την παγκόσμια κεντρική πλατεία».

Το γαλάζιο πουλί που ήταν ως τώρα το σήμα-κατατεθέν του Twitter ονομάστηκε Λάρι, προς τιμή του θρυλικού μπασκετμπολίστα των Μπόστον Σέλτικς, Λάρι Μπερντ.

Στην ιστοσελίδα του Τwitter αναφέρεται ότι το σήμα με το γαλάζιο πουλί «είναι το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό στοιχείο»… και «γι’ αυτό είμαστε τόσο προστατευτικοί με αυτό». Το σήμα άλλαξε προσωρινά τον Απρίλιο, με την εικόνα του σκύλου Shiba Inu από το ψηφιακό νόμισμα Dogecoin, οδηγώντας το νόμισμα σε εντυπωσιακή άνοδο της αξίας του.

Ο Έλον Μασκ κατηγορήθηκε από επενδυτές του Dogecoin ότι εκμεταλλεύτηκε την εσωτερική πληροφόρηση για την αλλαγή του σήματος του Twitter και επωφελήθηκε από την άνοδο της αξίας του ψηφιακού νομίσματος.

Το Twitter δέχτηκε επίσης επικρίσεις με αφορμή τα σχέδια για περιορισμό των μηνυμάτων που μπορεί να αναρτά κάποιος χρήστης, κάτι που οδήγησε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανταγωνιστική πλατφόρμα Threads, που στις πρώτες πέντε μέρες από τη λειτουργία της έφτασε να έχει 100 εκατομμύρια χρήστες.

Διαβάστε επίσης:

Τζέιμς Κάμερον για τεχνητή νοημοσύνη: Σας προειδοποίησα το 1984, αλλά δεν με ακούσατε

Bard AI: Η απάντηση της Google στο ChatGPT – Διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα (photo/video)

Μασκ σε Ζάκερμπεργκ: «Έλα να… μετρηθούμε» – Εκτός ορίων ευπρέπειας η κόντρα τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 01:40