search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 22:29
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Βάζει «Χ» στα… τιτιβίσματα – Αλλάζει το λογότυπο του Twitter

23.07.2023 16:23
twitter

Ο Ελον Μασκ ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας σε μία ανάρτησή του: «Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά».

Σε ανάρτησή του, τα ξημερώματα της Κυριακής, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε: «Αν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο».

Το «Χ» που τρεμόσβηνε

Ο Μασκ ανάρτησε εικόνα ενός “ X” που τρεμόσβηνε χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Αργότερα, σε ηχητικό απόσπασμα (Twitter Spaces), όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter απάντησε: «ναι», προσθέτοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό».

Στη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που εξαγόρασε το Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας «υπερεφαρμογής», όπως η κινεζική WeChat.

Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό της, που παρουσιάζει ένα μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της», προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος (που η εταιρία) είναι τόσο προστατευτική (για το λογότυπό της)».

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο.

Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στις περιπέτειες του Twitter ήταν μία μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια από την καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην υπαλλήλους της.

Η εταιρία του Μασκ απέλυσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων της για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, από τότε που ο ίδιος την εξαγόρασε.

Διαβάστε επίσης:

Τζέιμς Κάμερον για τεχνητή νοημοσύνη: Σας προειδοποίησα το 1984, αλλά δεν με ακούσατε

Bard AI: Η απάντηση της Google στο ChatGPT – Διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα (photo/video)

Μασκ σε Ζάκερμπεργκ: «Έλα να… μετρηθούμε» – Εκτός ορίων ευπρέπειας η κόντρα τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 22:26