ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:13
MENU CLOSE

Ριζότο με κρεμμύδι, σπανάκι και μπέικον

03.08.2023 06:12

Ένα γευστικό και κρεμώδες πιάτο που ετοιμάζεται με τον κλασσικό τρόπο για την παρασκευή ριζότο “risottotura”, δηλαδή με την σταδιακή προσθήκη ζεστού υγρού (συνήθως ζωμού) για να μαγειρευτεί τέλεια το ρύζι al dente και να έχει ταυτόχρονα κρεμώδη υφή.

Υλικά για τη Συνταγή

280 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

500 γραμμάρια φύλλα από φρέσκο σπανάκι baby

200 γραμμάρια μπέικον

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό κρέατος, πάνω στο μάτι, διατηρώντας τον ζεστό

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τεμαχίστε το μπέικον σε λεπτά μπαστουνάκια (3-4mm και όχι περισσότερο από 2 εκατοστά μήκος).

2. Πλύντε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φύλλα σπανακιού και στραγγίστε τα καλά σε ένα σουρωτήρι ή βάλτε τα σε ένα σπίνερ (στεγνωτήρα λαχανικών).

3. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι και το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το μπέικον τραγανό.

4. Αφαιρέστε τα περιττά λάδια από το τηγάνι με ένα κουτάλι και συνεχίστε σοτάροντας μέσα στο κρεμμύδι και το μπέικον, το ρύζι, για λίγα λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

5. Πάρτε μια κουτάλα από τον ζεστό ζωμό, ρίξτε τον στο ρύζι και ανακατέψτε. Προσθέστε το σπανάκι και περισσότερο ζωμό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί το σπανάκι και να μαλακώσει το ρύζι. Συνεχίστε τη διαδικασία για το ριζότο, προσθέτοντας κουταλιές ζωμό, μόνο όταν έχουν απορροφηθεί οι προηγούμενες.

6. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή

Κρατήστε στην άκρη λίγο τραγανό μπέικον και προσθέστε το πάνω από το ριζότο προτού το σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο κέικ με φιστίκια Αιγίνης

Ρολό κολοκυθιών στο φούρνο, γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Νοσταλγικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:08
Exit mobile version