search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:57
MENU CLOSE

Αφράτο κέικ με φιστίκια Αιγίνης

02.08.2023 06:12
cake_fystiki

Αφράτο και ντελικάτο κέικ που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, με απλά υλικά, όπως αυγά, λάδι και αλεύρι και μια μικρή ποσότητα τριμμένων φιστικιών Αιγίνης που του προσδίδουν μια απαλή γεύση καρπών και ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα.

Πασπαλισμένο με ένα σύννεφο αχνοζάχαρης είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ αλλά μπορεί να αποτελέσει και μια υπέροχη βάση που θα γεμίσετε με κρέμα, φιστικόπαστα ή ακόμα και παγωτό.

Υλικά για τη Συνταγή

220 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. + 80 γραμμάρια φιστικάλευρο, που μπορείτε να αντικαταστήσετε με φιστίκια Αιγίνης, ωμά, αλεσμένα στο μίξερ

250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

130 ml νερό

130 ml σπορέλαιο

1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια με το σύρμα χειρός για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να έχετε ένα αφράτο και απαλό μίγμα.

2. Ξεκινήστε να προσθέτετε σιγά –σιγά το λάδι εναλλάξ με το νερό, χτυπώντας τα σε χαμηλή ταχύτητα.

3. Κοσκινίστε τα στέρεα υλικά μέσα στο μπολ, δηλαδή τα αλεσμένα φιστίκια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη, χωρίς σβώλους.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδοαλευρώστε ή βουτυροαλευρώστε μια φόρμα της επιλογής σας.

5. Μεταφέρετε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε το κέικ στις αντιστάσεις, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ. Προσοχή, να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου νωρίτερα από τα 40 λεπτά και προτού σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά του.

6. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε!

Συμβουλή

Μπορείτε να καλύψετε το κέικ με πάστα φιστικιού, απλό γλάσο ζάχαρης και λεμονιού ή γλάσο σοκολάτας και να το γεμίσετε με μια κρέμα της επιλογής σας. Συνοδέψτε το με μια μπάλα παγωτό φιστίκι.

Διαβάστε επίσης:

Ρολό κολοκυθιών στο φούρνο, γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Νοσταλγικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού

Καλοκαιρινή σαλάτα με κους κους και ψητό χαλούμι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:57