search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Στη φυλακή μαφιόζος της Ιταλικής Καμόρα – Τον πρόδωσε το πανό της αγαπημένης του ομάδας (videos)

07.08.2023 12:42
kerkyra

Στις φυλακές της Κέρκυρας οδήγησαν οι αρχές τον 60χρονο Ιταλό καταζητούμενο για τη σχέση του με την ιταλική μαφία και πιο συγκεκριμένα την οργάνωση «Καμόρα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας μετά την απολογία του, διέταξε την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού και πλέον, για την υπόθεση της έκδοσης του ή μη, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο ίδιος θα ζητήσει να μην εκδοθεί στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί στην Ελλάδα. Παράλληλα, μέσω του δικηγόρου του θα επικαλεστεί ότι έχει δημιουργήσει οικογένεια στην Ελλάδα.

Ο Vincenzo La Porta φέρεται στην ουσία να «ξέπλενε» το «βρώμικο χρήμα» της μαφίας, μέσω μιας σειράς παράνομων οικονομικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο του νησιού, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας οικογένεια.

Η φωτογραφία που τον πρόδωσε ήταν με το πανό και το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας της Νάπολι σε μπαλκόνι εστιατορίου, η οποία κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν αυτή η οποία ουσιαστικά «πρόδωσε» τον 60χρονο Ιταλό, ο οποίος ζούσε για χρόνια στην Κέρκυρα, κάνοντας δουλειές για την ιταλική μαφία, διατηρώντας ρόλο «λογιστή», του ανθρώπου δηλαδή που είχε αναλάβει να ξεπλένει χρήματα μέσω παράνομων εταιρικών σχημάτων.

Ειδικοί ερευνητές από την Ιταλία εντόπισαν τον μαφιόζο της Καμόρα ανάμεσα σε άλλους οπαδούς της ιταλικής ομάδας και ταξίδεψαν στο νησί για να τον συλλάβουν, με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο La Porta έχει καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και απάτη.

Όπως γράφουν διεθνή ΜΜΕ, οι ιταλικές Αρχές θέλουν να επιστρέψει ο La Porta για να εκτίσει την 14ετή ποινή του.

«Καταδικάστηκε πριν από πολλά χρόνια για φοροδιαφυγή» είπε ο Αθανάσιος Γιαννακούρης στο Associated Press, και συνέχισε: «Έκτοτε έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια στην Ελλάδα… Έχει έναν 9χρονο γιο και εργάζεται ως μάγειρας για να τα φέρει βόλτα. Έχει προβλήματα με την καρδιά του. Εάν εκδοθεί, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα καταστραφούν».

Η ιταλική αστυνομία παρακολουθούσε με προσοχή τις κινήσεις του La Porta τους τελευταίους μήνες, αναμένοντας να κάνει κάποιο λάθος που θα τους επέτρεπε να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκεται.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Μετανιωμένος δήλωσε στην απολογία του ο άντρας που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του – Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο Κούγιας

Καβάλα: Πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και τους έβαλαν να πληρώσουν διόδια

Το «κίνημα της πετσέτας» εξαπλώνεται – Νέα συγκέντρωση στη Χαλκιδική (vid)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:20