search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:54
MENU CLOSE

Κατσαφάδος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση – Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη»

09.08.2023 18:17
katsafados-new

«Προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και στη αποτροπή», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος για τα επεισόδια και τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

«Ήταν φασίστες τρομοκράτες υπό τον μανδύα του χουλιγκανισμού» είπε για αυτούς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια και τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη ο κ. Κατσαφάδος μιλώντας στην ERTNEWS, συμπληρώνοντας πως «ο χώρος του αθλητισμού είναι χώρος πολιτισμού και ευγενούς άμιλλας».

«Ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα» ξεκαθάρισε επίσης, ο κ. Κατσαφάδος ενώ όσο για το αν θα γίνουν άλλες καρατομήσεις, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: «Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι δυστυχώς δεν έγιναν αυτά τα οποία θα έπρεπε να γίνουν στο κομμάτι της αποτροπής. Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θέτει η ΕΔΕ και αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θα κληθεί να απαντήσει η ΕΔΕ όπως και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Σε ό, τι έχει να κάνει με το κομμάτι της καταστολής, επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, έγιναν 98 συλλήψεις, και χθες όλη την ημέρα σε όλα τα τελωνεία, σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας, είχαμε συλλήψεις και στην Ηγουμενίτσα είχαμε σύλληψη και στην Κακαβιά και στο Κιλκίς, όπου εντοπίστηκαν κάποιοι Κροάτες οι οποίοι πέρασαν και αυτοί από τον εισαγγελέα και φάνηκε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό γιατί είναι χρέος και υποχρέωσή μου».

Όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, ανέφερε ότι «η δουλειά μας είναι να φτιάξουμε μία αστυνομία σύγχρονη και ασφαλή για τους πολίτες».

Τέλος, σχετικά με τον αποψινό αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μαρσέιγ, είπε ότι θα είναι πολύ αυξημένα τα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Γλαβίνας: Γενικό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα – Αντικειμενικές οι ευθύνες του κ. Οικονόμου

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς θα διεξαχθεί η ΕΔΕ για το φιάσκο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αχτσιόγλου: Φιάσκο και επιχειρησιακή κατάρρευση με ευθύνη της ΝΔ – Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:53