search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:48
MENU CLOSE

ΕΚΑΒ: Παραμένουν οι ελλείψεις, δεν βοήθησε η ένταξη ένστολων – Τι συμβαίνει στα νησιά

11.08.2023 13:16
ekav_new

Τεράστιες παραμένουν οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές μονάδες σε όλα σχεδόν τα νησιά της χώρας, ενώ βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

Παρότι έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από την τυπική εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για ενίσχυση με 199 άτομα από Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις και ΟΤΑ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, νησιώτες και τουρίστες, ζουν και παραθερίζουν αντίστοιχα, με την αγωνία μη τυχόν και χρειαστούν το ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις διακομιδές με την εμπλοκή ένστολων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στους τομείς του ΕΚΑΒ δεν εμφανίστηκε κανείς ένστολος, παρά μόνο σε μερικά κέντρα υγείας χωρίς ωστόσο να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Στην Τήνο μάλιστα αρνήθηκαν εντελώς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν δικηγόροι ασθενών που ζητάνε στοιχεία για τις διακομιδές ασθενών για να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Παραμένει τραγική η κατάσταση στα νησιά

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, σε Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο επιχειρεί ένα ασθενοφόρο σε 24 ωρη βάση και κάποιες λίγες ημέρες το μήνα επιχειρεί και δεύτερο ασθενοφόρο πρωί και απόγευμα.

Στην Σάμο επιχειρεί ένα ασθενοφόρο το 24ωρο και δεύτερο κάποιες ημέρες πρωί και απόγευμα. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου μετακινήθηκαν 4 ένστολοι και επιχειρεί ένα ασθενοφόρο το 24ωρο με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δηλαδή πλήρωμα στο ασθενοφόρο είναι ένας ένστολος και ένας οποιασδήποτε ειδικότητας επαγγελματίας υγείας

Στη Τήνο επιχειρεί ένα ασθενοφόρο το 24ωρο και προσπαθούν να επιχειρεί και δεύτερο το Δεκαπενταύγουστο με ενστόλους όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Στην Χίο επιχειρεί ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση και τις μισές ημέρες του μήνα επιχειρεί και δεύτερο. Στο Κέντρο Υγείας Πυργίου και το Περιφερειακό Ιατρείο Βολισσού έχουν ενταχθεί ένστολοι για βοήθεια (3 εως 4) με έκθεση σε κίνδυνο για τους ενστόλους και το υγειονομικό προσωπικό των μονάδων υγείας που κάνουν διακομιδές χωρίς να γνωρίζουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει η εμπλοκή των ένστολων στις διακομιδές ασθενών και να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις διασωστών για την κάλυψη των τεράστιων κενών.

Διαβάστε επίσης:

Πύλος: Επιχείρηση του Λιμενικού μετά από εντοπισμό ιστιοφόρου με 120 μετανάστες

Λάρισα: Εξιτήριο έλαβε χθες η 43χρονη που κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Αυτό είναι το σπίτι στο οποίο ζούσαν οι παρένθετες μητέρες (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42