search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:45
MENU CLOSE

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Αυτό είναι το σπίτι στο οποίο ζούσαν οι παρένθετες μητέρες (photos)

11.08.2023 11:53
chania_spiti_kikloma_1108_1460-820_new
credit: cretapost.gr

Ένα από τα σπίτια όπου ζούσαν οι παρένθετες μητέρες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά αποκαλύπτει το cretapost.

Σε ένα παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, ζούσαν οι γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που έφερνε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών προκειμένου να γίνουν παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το cretapost, προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν συχνά εγκυμονούσες γυναίκες να φιλοξενούνται εκεί, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα αποκαλύφθηκαν. Να σημειωθεί πως το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

«Σπάνε» τα τηλέφωνα της ΕΛΑΣ – Δεκάδες ζευγάρια αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων, θα βρεθούν τo πρωί της Κυριακής, προκειμένου να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες που -σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.– είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Οι παρένθετες μητέρες, οι ετοιμόγεννες αλλά και οι οικογένειες που απέκτησαν παιδί μέσω του Κέντρου αυτή τη στιγμή αγωνιούν υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, χαρακτηριστικό είναι ότι από την ημέρα που «έσκασε»  η υπόθεση και ιδίως από χθες, που άρχισαν να γίνονται γνωστές πολλές πτυχές, δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο για να αποκτήσουν ένα παιδί, τηλεφωνούν στην Αστυνομία συνεχώς.

Ο «σπόρος» της αμφιβολίας «τρώει» τα ζευγάρια που αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά και αναζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν γονείς, εγείροντας ζητήματα κοινωνικά αλλά ακόμη και θέματα βιοηθικής.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ωστόσο μπορεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πίσω της αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, απροστάτευτες ψυχές και ζευγάρια που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 30 γυναίκες ετοιμόγεννες ή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που έχουν μπει σε διαδικασίες ορμονοθεραπειών και υποστηρίζονται πια και ψυχολογικά, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας για θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Κυρανάκης: Στόχος η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται ψηφιακά – Πώς θα «κλειδώνει» η διαδικασία

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου

Χαλκιδική: Σέρβος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα του Νέου Μάρμαρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48