search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:23
MENU CLOSE

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Προκλητικός ο κροάτης πρόεδρος «βλέπει» βεντέτα

12.08.2023 21:38
CROATIA

Θέση για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια πήρε για πρώτη φορά ο κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς. Δεν πιστεύουν σε δίκαιη δίκη οι γονείς των οπαδών.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, όπως δημοσιεύει το dnevnik.hr, ελπίζει σύντομα να βρεθούν οι οπαδοί που ευθύνονται για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», δήλωσε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Και συνέχισε: «Οι συλληφθέντες είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό. Αλλά όχι και τα 100 άτομα. Αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους εκατό μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης» ενώ υποστήριξε πως ακόμα και οι συνθήκες θανάτου του Μιχάλη Κατσουρή δεν είναι ξεκάθαρες.

Δεν πιστεύουν σε δίκαιη δίκη οι γονείς

Την ίδια ώρα, οι γονείς των οπαδών της Ντιναμό που συνελήφθησαν στην Ελλάδα ζητούν με επιστολή τους προς την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Κροατίας την εμπλοκή του κροατικού κράτους στην υπόθεση.

Στην επιστολή τους, οι γονείς εκφράζουν τους φόβους τους ότι τα παιδιά τους δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη καταγγέλλοντας της συνθήκες κράτησης.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: 31 δασικές φωτιές μέσα σε 24 ώρες

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Προφυλακιστέοι και οι 40 οπαδοί – Δεν έπεισαν οι απολογίες τους

«Έξωση» στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων – «Η υπουργός παίρνει ρεβάνς για τους αγώνες των αρχαιολόγων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32