search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:45
MENU CLOSE

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι

13.08.2023 20:59
FYLAKI

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν και οι 33 κατηγορουμένοι που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Στο σύνολό τους προφυλακίστηκαν 105 κατηγορούμενοι από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα όπου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανακρίσεων. Πρόκειται για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Οι κατηγορούμενοι, κατά τη διαδικασία, αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
έκρηξης (κακούργημα)
κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης
επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
φθορά ξένης ιδιοκτησίας
βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
παράνομη οπλοφορία
οπλοχρησία
κατοχή φωτοβολίδων

Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο – Ενεργή η εστία στην Άρτα

Πυρά αρχαιολόγων κατά Μενδώνη: «Λογοκρισία πίσω από την έξωση»

Κούγιας για υπόθεση εμπορίας βρεφών: «Οι κατηγορίες εφευρέθηκαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:45