search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:08
MENU CLOSE

Χανιά: «Ήταν ήδη ακρωτηριασμένος όταν φτάσαμε» λέει η γιατρός που έσωσε τον τουρίστα από το Φαράγγι της Σαμαριάς (Video)

15.08.2023 10:11
faraggi new

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την ώρα που σημειώθηκε σεισμός στα Χανιά.

Οι γιατροί περιγράφουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή αλλά σοβαρή. Η γιατρός που έσωσε τον Ισπανό τουρίστα μέσα από το Φαράγγι της Σαμαριάς περιγράφει στην τηλεόραση της ΕΡΤ όσα εκτυλίχθηκαν μετά την κατολίσθηση λόγω της σεισμικής δόνησης.

«Υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό», ανέφερε η γιατρός Δανάη Δημητριάδη.

«Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα», είπε στη συνέχεια η γιατρός.

«Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαριάς, γι’ αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα» ανέφερε τέλος

Διαβάστε επίσης

Ευρυτανία: Συνελήφθη για το έγκλημα και τη δολοφονία του αδερφού του

Δεκαπενταύγουστος: Εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα – Δείτε live τη λειτουργία στην Παναγιά της Τήνου

Καιρός σήμερα: Δεκαπενταύγουστος με σύννεφα και βροχές (Video) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:07