search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:55
MENU CLOSE

Φαράγγι Σαμαριάς: Διασωληνωμένος ο τουρίστας που καταπλακώθηκε

13.08.2023 17:52
FARAGGI

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» ο τουρίστας που καταπλακώθηκε από βράχια στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον σεισμό.

Ο 45χρονος ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε το πρωί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς, από πτώση βράχου που προκλήθηκε από τον σεισμό.

Ειδικότερα, ο τραυματισμός του άνδρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προήλθε όταν αποκολλήθηκε μέρος βράχου μετά το σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στα νότια του νομού Χανίων.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Ανώπολης και από την ΠΥ Βρυσών, καθώς και η ΕΜΑΚ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου για την παραλαβή του τραυματία.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, δυστυχώς, ακρωτηριάστηκε το δεξί του πόδι και ο άνδρας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη.

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Λέσβος: Διάσωση μεταναστών – 48 άτομα σε ακυβέρνητο σκάφος

Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο και Κάρυστο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:51