search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:27
MENU CLOSE

Έλβις Πρίσλεϊ: Σαν σήμερα πέθανε ο «βασιλιάς του Ροκ εντ Ρολ» – Τι είχε ειπωθεί για τον θάνατό του

16.08.2023 11:33
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ηθοποιοί για τον ρόλο του Έλβις Πρίσλεϊ (Photos) - Media

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου του 1977, πέθανε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Η πιο εμβληματική μορφή στην ιστορία της μουσικής.

Ο θανατός του «πυροδότησε» πολλές θεωρίες συνωμοσίας, με μερικές από αυτές να αμφισβητούν ακόμα και τον θάνατό του επειδή μπορεί «να ήθελε να κρυφτεί» από τη Μαφία ή άλλες που έχουν «αποδείξεις» ότι ο «βασιλιάς» ζει.

Μια θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι προκειμένου να ξεφύγει από τη Μαφία και τα μπλεξίματα μαζί της, ο Έλβις Πρίσλεϊ σκηνοθέτησε τον θάνατό του. Αρχικά, το FBI τον στρατολόγησε ως μυστικό πράκτορα για να «εισβάλλει» σε μια οικογένεια που ονομαζόταν «The Fraternity».

Η θεωρία συνεχίζει, αναφέροντας ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε επαφές με αυτήν την οικογένεια, καθώς απευθύνθηκε σε αυτούς σχετικά με την πώληση ενός αεροπλάνου. Όταν ανακάλυψαν ότι είναι «καρφί», το FBI ανάγκασε τον Έλβις να μπει σε προστασία μαρτύρων. Όμως, για να καταφέρει ένα τόσο δημόσιο και δημοφιλές πρόσωπο να διώξει τη Μαφία από πάνω του θα πρέπει να σκηνοθετήσει τον ίδιο του τον θάνατο.

Μια άλλη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει, αφορά τις τελευταίες ημέρες του, στις οποίες δεν ήταν και στην καλύτερη φυσική του κατάσταση αφού ζύγιζε πάνω από 110 κιλά. Το τάμπλοϊντ National Enquirer δωροδόκησε έναν φωτογράφο να βάλει κρυφά κάμερα μέσα στη Graceland, τη θρυλική έπαυλη του «βασιλιά», ώστε να τραβήξει φωτογραφία της σορού του.

Το κέρινο ομοίωμα

Αυτή η φωτογραφία έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πραγματική σορός του Έλβις Πρίσλεϊ αλλά ένα κέρινο ομοίωμα, επειδή το πρόσωπό του φαινόταν πολύ πιο αδύνατο σε σχέση με όσα ήταν γνωστά για τη φυσική του κατάσταση.

Το 2017 βούιξαν τα αμερικανικά ΜΜΕ για μια φιγούρα που εθεάθη στη Graceland. Κάθε χρόνο, στην έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ πραγματοποιείται εορτασμός των γενεθλίων του στις 8 Ιανουαρίου. Πριν από 6 χρόνια, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της γιορτής εθεάθη ένας άνδρας με γένια, γυαλιά ηλίου και καπέλο, για τον οποίο πολλοί πίστεψαν ότι είναι ο ίδιος ο «βασιλιάς».

Εκτός από τη θρυλική καριέρα του στη μουσική, ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν και ηθοποιός. Κάποιοι πίστεψαν ότι έπαιξε ως κομπάρσος στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» το 1990, δηλαδή 13 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Αρκετοί φανατικοί θαυμαστές του Έλβις Πρίσλεϊ γνωρίζουν ότι είχε και δίδυμο αδερφό, ο οποίος – δυστυχώς – γεννήθηκε νεκρός, κάτι που οι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούν και θεωρούν ότι γεννήθηκαν και οι δύο υγιείς, θεωρώντας μάλιστα ότι έχουν τραβήξει και φωτογραφία μαζί το 1981.

Σε άλλη θεωρία αναφέρεται ότι ο Έλβις είχε έναν τρίδυμο αδερφό, τον Κλέιτον, αλλά και άλλον έναν, τον Φράνκλιν. Ο Κλέιτον και ο Φράνκλιν εμφανίζονταν στη θέση του ίδιου του Έλβις κάποιες φορές και το 1977 ο Φράνκλιν ήταν αυτός που πέθανε, όχι ο ίδιος ο Έλβις Πρίσλεϊ.

Η επίσημη εκδοχή

Η χρόνια χρήση συνταγογραφουμένων φαρμάκων επιβάρυνε σοβαρά την υγεία του. Απεβίωσε το 1977 στο κτήμα του, την Γρέισλαντ, σε ηλικία 42 ετών.

Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Πρίσλεϊ βρέθηκε από τη μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο κτήμα Γρέισλαντ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του, σε ηλικία 42 ετών.

Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Διαβάστε επισης

Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Μανώλης Δραγώγιας

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν απέτισε φόρο τιμής στον Ρόμπι Ρόμπερτσον

Ένα οικολογικό ποίημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14