ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:20
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

28.08.2023 13:42

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη συνάντηση, προς το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας», ανέφερε ερωτηθείς για το αν η επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου αποτελεί προπαρασκευή για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αντικείμενο της συζήτησης των δύο υπουργών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα προσέρχεται στη συνάντηση αυτή χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος», πρόσθεσε.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες αυτές λαμβάνονται σε μία στιγμή που η χώρα ενισχύεται οικονομικά και γεωπολιτικά. Πρόσφατα έγινε η επίσκεψη των ηγετών των Βαλκανίων, όπου υπογράφηκε μαζί με την ηγεσία της ΕΕ και υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό, το σημαντικό σύμφωνο στην Αθήνα. Λίγες ημέρες μετά, ήρθε στη χώρα μας ο Ινδός πρωθυπουργός, μια χώρα που έχει την 5η οικονομία στον κόσμο. Όλα αυτά είναι σημαντικά, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, οχύρωσης και ενίσχυσης της χώρας μας στο εξωτερικό» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Προ ημερησίας την Πέμπτη στη Βουλή

Βούλτεψη για φωτιές: «Προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία του meteo – Ψάχνει δικαιολογίες η κυβέρνηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: Εκτός κινήματος τα στελέχη που μετέχουν σε αντιπάλους συνδυασμούς στην αυτοδιοίκηση

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:12
Exit mobile version