search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Βούλτεψη για φωτιές: «Προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία του meteo – Ψάχνει δικαιολογίες η κυβέρνηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

28.08.2023 13:22
voultepsi_sofia

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για τα στοιχεία του meteo αναφορικά με τις πυρκαγιές.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο OPEN χαρακτήρισε «προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία που αναρτήθηκαν από το Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo την περασμένη Παρασκευή, τα οποία ανέφεραν ότι με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων. «Δεν έχει να κάνει ο αριθμός των πυρκαγιών με το μέγεθος των πυρκαγιών» πρόσθεσε.

Παράλληλα σχολίασε: «Καίγεται η Τενερίφη για 10η μέρα, ψάχνω στα ισπανικά στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και δεν υπάρχει λέξη, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της»

«Με επιθέσεις στους επιστήμονες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή» αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Σήμερα, η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας για «προπαγάνδα των αριθμών», δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus.

Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Εκτός κινήματος τα στελέχη που μετέχουν σε αντιπάλους συνδυασμούς στην αυτοδιοίκηση

Ο Κασσελάκης απαντά σε προτάσεις πολιτών (video)

ΠΑΣΟΚ: Η «ακτινογραφία» των υποψηφίων που θα παλέψουν για τη 2η θέση στις περιφερειακές εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12