search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:41
MENU CLOSE

Γιώργος Παπαχρήστος: Ο δημοσιογράφος καταγγέλλει επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη – Καταδικάζουν Μαρινάκης, ΣΥΡΙΖΑ

30.08.2023 11:33
papachristos_3008_1460-820_new

Επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη το βράδυ της Τρίτης καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα μπροστά σε κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, ο εφοπλιστής, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, τον πλησίασε τη στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφό του δημοσιογράφο και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί τον λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Ο εφοπλιστής φέρεται να συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου.

Παράλληλα, «ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του», σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Μετά τις προληπτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ο δημοσιογράφος μετέβη αργά το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Καταδικάζουν Μαρινάκης και ΣΥΡΙΖΑ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Απόψε η μπλε υπερπανσέληνος – Κάθε πόσα χρόνια εμφανίζεται στον ουρανό (Video)

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή

Έβρος: Φωτογραφίες που σοκάρουν από το πριν και το μετά της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:36