search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 11:32
MENU CLOSE

Πεδίο μάχης η Λεμεσός: Ρατσιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών – 13 συλλήψεις σε πορεία διαμαρτυρίας

02.09.2023 11:00
EPEISODIA

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου, γύρω στις 7.30 χθες το βράδυ, συγκεντρώθηκαν σταδιακά στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ, στη Λεμεσό, περίπου 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 ατόμων, ένας εξ αυτών θεωρείται πως είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και κατηγορείται ότι παρακινούσε σε βία. 

Όπως μεταδίδει το sigmalive, ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα αλλοδαπών στην περιοχή της Επίχωσης και βορειότερα, προς το κέντρο της πόλης.

@antalented Never forget this. #motivation #mindset #mentality #discipline #gym #dedication #success ♬ original sound – A N|| TALENT

Οι συμμετέχοντες στην πορεία για το μεταναστευτικό φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, των χειρισμών της κυβέρνησης αλλά και των δημοσιογράφων.

Δημοσιογραφικά συνεργεία δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ έπεσαν βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα και κροτίδες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους οι οποίοι τους χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη μέχρι τα ξημερώματα.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια.

Θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέραν από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε. Και δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν (στα επεισόδια) αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πάνω από όλα προσβάλλουν τη χώρα μας. Γενικότερα τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν σε καμία απολύτως περίπτωση τη χώρα μας και πρέπει και κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάμε δημόσια και θέλω να το επαναλάβω δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Νέα ινδική αποστολή για τη μελέτη του Ήλιου

Ρωσία: Μυστήριο με το θάνατο επιστήμονα – Ήταν υπεύθυνος για την αποτυχημένη εκτόξευση του Luna-25

Νέες εχθροπραξίες στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν με 4 νεκρούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 11:28