search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:29
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ειδών πρώτης ανάγκης βάζει η κυβέρνηση

08.09.2023 18:21
nera pligentes 44- new

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από θεομηνία, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Με αφορμή τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια στις τιμές πώλησης του εμφιαλωμένου νερού, στις περιοχές που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel, η υπουργική απόφαση προβλέπει την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στα επίπεδα του 2021 σε «κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από φυσική ή τεχνολογική καταστροφή ή θεομηνία».

Το πλαφόν ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και τα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Λάρισα: «Απαιτείται ακόμα η μέγιστη δυνατή εγρήγορση, αίτημα ενίσχυσης σε ΕΕ και ΕΤΕπ» (video)

Μητσοτάκης: Πέταξε πάνω από τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καμία συζήτηση για αναβολή, λέει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:28