search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Βουλή: Ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου – Κοτρωνιά – Καλαματιανού

12.09.2023 12:25
rena-dourou

Την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου με ομόφωνη απόφαση της, εισηγείται στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η υπόθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχη Αττικής αφορά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018 και ζητήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι από το Μάτι που υπέστησαν σωματικές βλάβες.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα, την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά για υπόθεση υπεξαίρεσης ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, καθώς και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανός για καταγγελία που αφορά απιστία στον ΕΦΚΑ.

Και οι τρεις βουλευτές ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους με την Ολομέλεια να λαμβάνει απόφαση με ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε πως φαίνεται να αλλάζει η νοοτροπία, καθώς οι άρσεις ασυλίας είναι πλέον ελάχιστες και πάντα δικαιολογημένες.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης με Μετσόλα: Τα διαθέσιμα κονδύλια για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν επαρκούν

Ζέτα Μακρή: Στη Θεσσαλία δεν θα ανοίξει κανένα σχολείο χωρίς ασφάλεια

Σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΘ μετά την αλλαγή του προγράμματος Μητσοτάκη – Σκέφτεται αποχή 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46