search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Ο πόλεμος των γκάλοπ στον ΣΥΡΙΖΑ και το φαινόμενο με τους υπουργούς που ανταλλάσσουν δημοσίως αιχμές

13.09.2023 06:10
SURIZA_UPOSPHFIOI
Eurokinissi

Καλημέρα σας…

Κάτι έχει συμβεί μετά τις εκλογές και παράγουμε πολλά περισσότερα πολιτικά γεγονότα απ’ όσα μπορούμε να εμπεδώσουμε.

Εκείνο το παλιό που έλεγαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μέσα σε μία εβδομάδα τόσες εξελίξεις, όσες συμβαίνουν σε ένα χρόνο στην Ελβετία, πρέπει να το αλλάξουν. Σε ένα 48ωρο θα ήταν μία καλή αναπροσαρμογή των συγκριτικών μεγεθών – για να έχουμε και περιθώριο να το πάμε οσονούπω στο 24ωρο.

Στο Μαξίμου κρατιούνται με το ζόρι να μην ανακοινώσουν την έξοδο του Βασίλη Κικίλια από την κυβέρνηση, μετά τα όσα είπε χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, εκτός κι αν γίνει οποιαδήποτε στιγμή νωρίτερα – το έχουμε δει το έργο πια!

Αλλά μου κάνει εντύπωση πώς ένας υπουργός βγαίνει δημοσίως και αφήνει με τόση ευκολία αιχμές για συναδέλφους του – δεν αξιολογώ εάν έχει δίκιο ή άδικο, μιλώ για το πρωτόγνωρο αυτής της εικόνας.

Το να τρέχει όλη τη μέρα ανά την επικράτεια ή και στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για να συμμαζέψει οτιδήποτε μπορεί και να βγαίνουν οι υπουργοί τα βράδια (ή και τα πρωινά) και να κάνουν… καλοκαιρινό το μαγαζί δεν το έχω ξαναδεί. Και για να μην υπάρξει παρανόηση, δεν είναι μόνο ο Κικίλιας, αλλά και άλλοι υπουργοί με ατυχείς δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Το καλάθι του ΣΥΡΙΖΑ

Θα ήθελα να σας πω για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχω νέα – εδώ μπορεί να ισχύει το… ελβετικό μέτρο για τις εξελίξεις!

Αλλά έχω γεμάτo καλάθι από ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό θα μου πείτε έχει εκλογές το κόμμα την Κυριακή. Αυτή την Κυριακή, διότι κάτι ψίθυροι περί νέας αναβολής όλο και κυκλοφορούν – αλλά δεν έχουν βάση λένε οι αρμόδιοι.

Μου λένε ότι έχει ξεσπάσει ο πόλεμος των… γκάλοπ. Με αφορμή μία έρευνα που δείχνει τον Κασσελάκη να προηγείται και να πηγαίνουμε σε αμφίρροπη μάχη, άρχισαν να αμφισβητούν πάλι τις δημοσκοπήσεις. Εγώ δεν βγάζω συμπεράσματα, αλλά θα περιμένω να δω μία, δύο ακόμα δημοσκοπήσεις για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Αρκεί να υπάρχουν βέβαια.

Πάντως έμαθα ότι ο Δουζίνας είπε σε μία μάζωξη διανοουμένων του ΣΥΡΙΖΑ ότι το γκάλοπ δεν πρέπει να πέφτει και πολύ έξω. Μπαλτάς και άλλοι που τον άκουσαν διαφώνησαν – ο Γκίβαλος απέφυγε να πάρει θέση έμαθα.

Μου έκαναν δύο στελέχη εντύπωση:

Ο Μιχάλης Καλογήρου που υπέγραψε τη δήλωση των «99» για τη συμπαράσταση στον Γιάννη Δραγασάκη και την αποδοκιμασία στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη. Έχει γίνει πολύ δραστήριος στα εσωκομματικά ο άλλοτε διευθυντής του Αλέξη Τσίπρα και έχει ένα ενδιαφέρον αυτό.

Και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ρωτήθηκε για το εάν βλέπει διάσπαση σε περίπτωση που βγει ο Κασσελάκης και είπε κάτι που άφησε πολλούς ενεούς: Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις, οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα!

Και τα δύο στελέχη ήταν πολύ κοντά στον Τσίπρα, αλλά τώρα βλέπω αποκλίνουσες προτιμήσεις στη μάχη της διαδοχής. Για όσους λένε ότι ο Αλέξης ανακατεύεται.

Για το τέλος, θα σας αποκαλύψω μία ιστορία, έτσι για να καταλάβετε τι συμβαίνει αυτό τον καιρό σε κάποια εσωτερικά δώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον 7ο όροφο, λοιπόν, της Κουμουνδούρου, όπου παραμένει η ομάδα Τζανακόπουλου, σκέφτηκαν να κάνουν… διεύρυνση. Λογικό ακούγεται, θα πει κάποιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 17%, φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται, άρα τι πρέπει να κάνει ένα κόμμα; Προφανώς να επιχειρήσει ανοίγματα και να φέρει καινούργιο κόσμο μέσα. Ε, είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν διεύρυνση προς τα…αριστερά. Δεν ξέρω πώς τους ήρθε και νόμισαν ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο κόσμος του φεύγει προς επαναστατικά μονοπάτια, αλλά κάτι θα έχουν μυριστεί. Δεν συμμερίζομαι δηλαδή την άποψη ότι έχουν αντιπασοκικό μένος ή ότι το κάνουν γιατί θέλουν να δώσουν σήμα πως παραμένουν αριστεροί, καθώς βλέπουν ότι το… «αριστεροχώρι» το παίρνει όλο ο Τσακαλώτος – δεν τα πιστεύω αυτά.

Και φώναξαν που λέτε καμιά εικοσαριά και παραπάνω στελέχη της… ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σοβαρούς ανθρώπους με πτυχία και της αγοράς, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Τα είπαν, τα συζήτησαν, αλλά άκρη δεν βρήκαν έμαθα. Τι άλλο έμαθα; Ότι φεύγοντας οι «Αντάρσυοι» από την Κουμουνδούρου, έλεγαν με έκπληξη, «μα τι σέχτα είναι αυτοί;»! Προσοχή: Οι «Αντάρσυοι» έλεγαν τους «Τζανακόπολους»… σεχταριστές! Που οι «Αντάρσυοι» μπορεί να είναι και πιο κλειστή σέχτα από τους… Άμις!

Διαβάστε επίσης:

Οι έκτακτες δαπάνες από ΕΕ για τις πλημμύρες δεν θα υπολογιστούν στο έλλειμμα για τουλάχιστον 2 χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελθείσα τραγωδία και έγκλημα στη Θεσσαλία, να δώσει άμεσα απαντήσεις η κυβέρνηση

Νέο επεισόδιο με…πρωταγωνιστή τον Μπέο: Τα βάζει με μέλη του ΚΚΕ και κάτοικο του Βόλου (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:10