search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:35
MENU CLOSE

Θεσσαλία: Ο «λαβωμένος» Κάμπος σε 20+1 εικόνες – Λάσπες, απελπισία και φόβος για το αύριο (photos)

13.09.2023 17:00
THESSALIA_SLIDER_new

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που έπληξε με σφοδρότητα τη Θεσσαλία, οι εικόνες από τον «λαβωμένο» Κάμπο προκαλούν απελπισία.

Σε ανθρώπινες απώλειες, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 15 επιβεβαιωμένα θύματα. Την ίδια ώρα τα πλημμυρισμένα χωράφια έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων.

Οι κάτοικοι βλέπουν με απόγνωση, τους δρόμους να παραμένουν πλημμυρισμένοι, τα σπίτια τους να μην μπορούν να κατοικηθούν και τα νεκρά ζώα να αποσυντίθενται μέσα στα λασπωμένα νερά, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη και οι καταγγελίες ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την ασφαλή απομάκρυνσή τους πληθαίνουν. Την ίδια ώρα, το νερό στον Βόλο και σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας παραμένει για ένατη ημέρα ακατάλληλο.

Όνειρα και κόποι μιας ζωής έχουν χαθεί στις λάσπες. Η καταστροφή σε καλλιέργειες και υποδομές είναι τεράστια, ενώ η καταγραφή των ζημιών αργεί πολύ ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Τα νερά μέρα με τη μέρα υποχωρούν, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του όλεθρου.

Οι πιο συντηρητικές προβλέψεις από κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ζημιές που ξεπερνούν τα δύο δισ. ευρώ, ωστόσο οι ρεαλιστικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η οικονομική αποτίμηση της καταστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Εν μέσω καταγγελιών για ελλιπή κυβερνητικό συντονισμό και μειωμένα αντανακλαστικά της Πολιτείας, απέναντι σε μια προαναγγελθείσα καταστροφή, η σφοδρότητα της οποίας είχε προβλεφθεί από τους ειδικούς, οι Θεσσαλοί αντικρίζουν με φόβο και ανασφάλεια το αύριο, καθώς η επιστροφή στην «κανονικότητα» μοιάζει πλέον χίμαιρα…

Φωτογραφίες Eurokinissi/AP

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Τεράστια η ζημιά για την ελληνική οικονομία – «Εξαϋλώθηκε» το 5% του ΑΕΠ  

Κακοκαιρία Daniel – Πυροσβεστική: Πάνω από 4.590 διασώσεις μέσα σε 8 ημέρες

Κακοκαιρία Daniel: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταστροφικές πλημμύρες – ελέγχονται Αγοραστός, Μπέος, Τσιάκος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31