search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:07
MENU CLOSE

Ιωάννινα: Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης -«Μας είπαν ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε τακτικά στο νοσοκομείο»

15.09.2023 21:45
panepistemiako_nosokomeio_Iwanninwn

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο» δήλωσε ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ξαφνικά μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα.

Πόνο, θλίψη και πολλά ερωτήματα έχει αφήσει ο απροσδόκητος θάνατος της φοιτήτριας, με την οικογένειά της να αναφέρει πως τους χαρακτήρισαν μέχρι και ενοχλητικούς, επειδή καλούσαν συχνά.

Ο πατέρας της 20χρονης, Μανώλης Μερέος, μίλησε στην εκπομπή «LiveNews», στο Mega. Ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας αναρωτήθηκε «τι πήγε στραβά με το παιδί του» εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος.

«Μία αμυγδαλίτιδα πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;»

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;», είπε συντετριμμένος.

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου πως τόσοι γιατροί δεν είδαν κάτι, ο κ. Μερέος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν γνωρίζω, φαντάζομαι πως οι γιατροί είδαν το κορίτσι. Είχαμε μία επικοινωνία μαζί τους, όχι πάντα εύκολη, το έχω ξαναπεί αυτό. Κάποια στιγμή μας είπαν και ενοχλητικούς επειδή καλούσαμε τακτικά στο νοσοκομείο. Δεν έχω λόγια να πω κάτι».

Σε ερώτηση για το αν το άτυχο κορίτσι αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ο κ. Μερέος ξεκαθάρισε πως «το παιδί μου ήταν υγιέστατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ποτέ. Ήταν ένα κορίτσι που ”έσκαγε” από υγεία».

Ο πατέρας της φοιτήτριας σημείωσε ότι ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει καιρό ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.

«Να τρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν δεν είναι καλά, γιατί εμένα με ξεγέλασαν», ανέφερε ο κ. Μερέος στη συνέχεια.

«Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία» κατέληξε ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας.

Zητά απαντήσεις η οικογένειά της

Η οικογένεια της 20χρονης από τη Χίο όρισε τεχνικό σύμβουλο και αναμένουν να δουν τι στοιχεία θα προκύψουν από τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

«Έπαθε ανακοπή καρδιάς και επί 45 λεπτά έγιναν τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά των γιατρών της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων με ΚΑΡΠΑ, αναζωογόνηση, με διασωλήνωση, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει στη ζωή», δήλωσε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης.

«Θα πρέπει να μελετηθεί φυσικά τα αποτελέσματα της νεκροτομής στα εργαστηριακά, να έχουμε αποτελέσματα από ιστοπαθολογικές, τοξικολογικές και φυσικά να δούμε και την κλινική πορεία της ασθενούς για να δούμε αν έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια και έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, και τώρα οι απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά και από τη μελέτη του ιατρικού φακέλου της κοπέλας.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης. Θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» τόνισε, μιλώντας στο epirus post.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Επί εννέα ημέρες έμεινε μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων η 20χρονη φοιτήτρια με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας. Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση.

Προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 

Εκτός από τις τοξικολογικές και ιστό-παθολογικές εξετάσεις, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, ο εισαγγελέας Ιωαννίων διέταξε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η αλλαγή της «κατεύθυνσης» προήλθε, όπως αναφέρεται, από την αξιοποίηση του –μέχρι στιγμής– υλικό που συγκεντρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωάννινων.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Πειραιά: «Πάρκαραν στο πεζοδρόμιο, αγανάκτησα» – Τι είπε στους αστυνομικούς ο δράστης (Video)

Θεσσαλία: Κίνδυνος έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου μετά τις πλημμύρες

«Υγειονομική βόμβα» η Θεσσαλία: SOS για τα μολυσμένα νερά – Κίνδυνος από τα νεκρά ζώα και τα κουνούπια, αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:07